Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E-Ticaret Siteleri İçin SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

 E-Ticaret Siteleri İçin SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelen ‘Search Engine Optimization’ ifadesinin kısaltmasıdır. Temel olarak SEO; web sitelerinin arama motorlarında kolaylıkla tanınmasını ve üst sıralara çıkmasını sağlamaya yarayan işlemlerdir. Şimdilerde ise gelişmekte olan ticari faaliyetlerde ticaretin e-ticaret yöntemi sayesinde önemli noktalara gelmesi sayesinde e- ticaret ile SEO çalışmalarına sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. E- ticarette başarılı ve istenilen hedeflere ulaşılması için SEO çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Böylelikle e–ticaret sitesinin arama motoru arama sonuçlarında üst sıralara çıkması sağlanmaktadır.

E- Ticarette SEO Çalışmaları

Google kullanmış olduğu yapay zekasıyla algoritmaları kullanmak yoluyla siteleri taramaktadır. Google tarafından gerçekleştirilen bu çalışma sonrası başarılı olan siteler arasından başarılı anahtar kelimeler kullanmış olan web siteleri başarılı sıralara ulaşmaktadır. E- ticaret sitelerinde gerçekleştirilecek olan SEO çalışmasının nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceğine çalışmaların gerçekleştirileceği e- ticaret sitesine göre belirlenmektedir. Söz konusu karar sürecinin en güzel örneğini WordPress alt yapısı kullanılarak oluşturulan siteler oluşturmaktadır. Bu sitelere SEO çalışmaları için özel eklentilerin kurulması gerekmektedir. E- ticaret sitelerinde farklı algoritmaların kullanılması halinde bu algoritmalara uygun SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu sitelerde gerçekleştirilecek olan SEO çalışmalarında birtakım aşamaların izlenmesi gerekmektedir.

Site hızının dikkate alınması gerekmektedir. Google tarafından gerçekleştirilen algoritma değişikliklerinin ardından sitelerin hızı önemli bir boyut kazanmaktadır. Diğer bir ifadeyle sitelerin hızları ve kullanıcı deneyimleri siteler açısından belirleyici olmaktadır. Site hızının ayarlanması ve belirlenmesinde belirleyici olan noktalar arasında sitede yer alan görseller olmaktadır. Sitede yer alan görsellerin yüklendiği sırada görsellerin optimizasyonunun sağlanması site için avantajlı olmaktadır.

Kullanıcı deneyimlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Mevcut sitelerin kullanıcılarının deneyimlerine yönelik tasarlanması gerekmektedir. Bir diğer ifadeyle kullanıcıların deneyimleri doğrultusunda tasarlanması sitenin kullanımı ve cazipliği açısından önemlidir. Bu süreçte mobil uyumlu olan bir web sitesinin tasarlanması hem site hem de kullanıcılar açısından büyük bir avantaj ve kolaylık sağlamaktadır. Kullanıcı deneyimini artıracak ve kolaylık sağlayacak noktalar arasında sipariş oluşturma sepet seçenekleri, üyelik kolaylığı, gelişmiş ürün sıralaması, üye olmaksızın sipariş verme gibi seçeneklerin oluşturulması yer almaktadır.

Rakip analizi gerçekleştirilmesi gerekmektedir. E- ticaret sitelerinde gerçekleştirilecek olan SEO çalışmalarının en önemli unsurlarından birisini oluşturmaktadır. Gerçekleştirilen hizmet sektöründe yer alan diğer e- ticaret sayfalarının da incelenmesi ve incelenen sitelerdeki eksikliklerin ve doğruların tespit edilmesi gerekmektedir. Gerçekleştirilen tespitler doğrultusunda e- ticaret sitesinin şekillendirilmesi ve düzenlenmesi site gelişimi ve kullanıcı ilgisi açısından önemli olmaktadır.

SEO yapma amacının belirlenmesi gerekmektedir. E-ticaret sitelerinde gerçekleştirilecek olan SEO çalışmalarına başlanmasının öncesinde bu çalışmaların hangi amaçla gerçekleştirileceğinin tespit edilmesi gerekmektedir. Amaçların belirlenmesinin ardından SEO çalışmaları daha net ve başarılı bir şekilde ilerlemektedir. Sitelerdeki organik trafiğin akışını hızlandırmak adına gerçekleştirilen SEO işlemlerinde tıklanmanın artırılması da önemli bir hamle olmaktadır. Bunun için dijital yatırım hamleleri faaliyete geçirilmektedir. Sosyal medya üzerinden yayınlanacak reklamlar ve Google Ads gibi araçlarla bu işlemler gerçekleştirilmektedir. Uygulanan dijital yatırımlarla e- ticaret sitelerinin bilinirliliği de artmaktadır.

SEO perspektifinden bakılması gerekmektedir. Site üzerinde gerçekleştirilecek her işlemin öncesinde bütün işlemlere SEO açısından bakılması gerekmektedir. Bütün bakış açısına web sitesine ilişkin bağlantılar da dahil olmaktadır. Hızlı bir şekilde indeks alınmasını da sağlayacak olan iç bağlantı stratejilerinin de SEO sürecine uygun olması gerekmektedir. Belirlenecek olan doğru URL yapısı sitelerdeki başarı oranını artırmaktadır. URL içerisinde yer alan yazı ya da sayfalara ilişkin anahtar kelimelerin bulundurulması gerekmektedir. Uzun ya da yanlış olan URL’lerin kullanımı siteler açısından dezavantaj oluşturmaktadır.

E- Ticarette SEO Çalışmalarının Faydaları

*** E- ticaret sitelerinde hayata geçirilecek olan SEO çalışmalarının en önemli ve ilk faydası firmaların kendi sektöründe ve özellikle e- ticaret boyutunda faaliyet göstermekte olan firmalara karşı rekabet şansını artırmaktadır.

*** E- ticaret sitelerinde gerçekleştirilecek olan SEO çalışmaları sitelerin arama motorları üzerindeki organik trafiği ve ziyaretçi akışının artmasını sağlamaktadır.

*** Geleneksel reklam çalışmalarına yüksek maliyetli yatırım yapılmasına gerek duyulmadan reklam bütçelerinin azaltılmasını ve daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.

*** E- ticaret paketleri ile özelliklerine göre SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi firmaların hedef kitlesine ve müşterilerine ulaşmasını kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR