Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

İçerik Pazarlama Stratejisi Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

 İçerik Pazarlama Stratejisi Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

İçerik pazarlama konusunda bir yerlere gelmek istiyorsanız iyi bir stratejiye ihtiyacınız olacaktır. e-Ticaret siteleri başta olmak üzere bir çok farklı sektörde ki web sitesi için içerik pazarlaması önemli yer kaplamaktadır.

İçerik pazarlama stratejisi, yabancıların müşteri olması için yapılan ve yüksek kaliteli içerikler hazırlamayı hedefleyen bir plandır. Bilinenin aksine basit ve kolay yollar ile yapılması mümkündür. Bunu yapmak için izlenmesi gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

Hedefinizi Belirleyin

Hedefler oldukça basit olmalıdır. İlk hedef Google ve Youtube gibi arama alanlarında hedef trafiği çekmektir. Ancak hedefleriniz farklı da olabilir. Ancak ortak hedefler için şunlar yapılmalıdır.

  • Potansiyel müşterileri elde edin.
  • Sitenize bağlantılar ekleyin.
  • Markanın bilinir olmasını sağlayın.
  • Bulunduğunuz sektöre fikir lideri olun.

Hedef Kitleyi Belirleyin

İçerik pazarlaması, herkesi değil ürününüze veya hizmetinize yönelik kitleyi hedeflemelidir. Bu nedenle hedef kitlenizi doğru tespit etmek gerekmektedir. Bu noktada doğru kitleye yönelik içerik üretilmesi en doğru karar olacaktır.

Doğru İçerik Seçin

Blog, video, podcast ve bunlara benzer birçok içerik seçimi yapabilirsiniz. Ancak yeni başlayanlar mutlaka bir tane seçim yapmalıdır. Çünkü ilk zamanlarda farklı alanlarda seçim yapmak doğru alana yönelmeyi zorlaştıracaktır.

Öncelikle hedef kitlenize uygun içerikleri seçin. Daha sonrasında kendi becerilerinizin hangi alanda olduğunu belirleyin. Örneğin sesiniz iyi bir tona sahip değil ise yazılı videolar hazırlamak daha uygun olacaktır. Kararınızı verdikten sonra yeni ve daha iyi bir fikir bulana kadar bu formatta kalın.

Kullanıcılara İstediklerini Verin

İçerik pazarlama hedefiniz sitenize gelen trafiği arttırmaktır. Bu nedenle hedef kitlenizin kimler olduğunu bilmenin yanında ne istediklerini de bilmek gerekmektedir. İstedikleri içerikleri oluşturmak trafiğin organik şekilde artmasını sağlayacaktır.

En Çok Güvendiğiniz Konulara Yönelin

Hedeflenmiş trafik elde etmek için yaptığınız iş ile doğru içerikler oluşturmalısınız. Örneğin kahve makinası satıyorsanız içeriğiniz kahve nasıl yapılır olmalıdır. Çünkü bunun için kahve makinasına ihtiyaç olacaktır.

İçerik Takvimi Oluşturun

Kaliteli içerik oluşturmak kadar zaman dengesine dikkat etmek te önemlidir. Ancak bunun için hangi aralığın doğru olduğunu bilmek pek de mümkün değildir. Bu durum her siteye göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle içerik takvimi oluşturmak fayda sağlayacaktır.

İçeriğinizin Tanınmasını Sağlayın

Bunun için yapılması gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

  • E-posta abonelerinize içerik hakkında bilgi yollayın.
  • Sosyal medyadan ve kullanıcılarından yardım alabilirsiniz.
  • Ücretli reklam verebilirsiniz.

Tüm bu adımlardan sonra yapılan işlemlerin izlenmesi ve takibi aşamaları gelmektedir. Doğru bir analiz süreci içerik pazarlama alanında sizlere çok iyi yol gösterecektir. Bu nedenle analizleri iyi bir yöntem ile izlemeli ve buna göre yeni içerikler eklenmelidir.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR