TozSoft E-İhracat Paketleri

TozSoft e-İhracat paketleri ile dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinize ürünlerinizi global olarak satışını yapabilirsiniz.

TozSoft e-İhracat Paketleri ile Global Pazarda Söz Sahibi Olun

TozSoft e-İhracat ile dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinize ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz. Klasik e-ticaret sitelerinin yanı sıra size sunulan modül ve eklentilerle farklı pazarlara giriş yapabilir ve global pazara açılabilirsiniz

Çoklu Dil

E-İhracat için en önemli özelliklerden biri olan çoklu dil alt yapısı ile TozSoft e-ihracat paketleri hem yönetim paneli hemde sitenizde onlarca farklı dil seçeneğiyle çalışma imkanı sunar.

Otomatik Konumlu Müşteri Tanıma

Otomatik Konumlu Müşteri Tanıma özelliği sayesinde site ziyaretçisinin dili ve konumunu tanımlayarak ona özel site ve içerikler müşterilere sunulur. Böylece sitenizde ki kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmış olursunuz.

Uluslararası Tam SEO Uyumu

TozSoft e-ihracat yazılımı tam SEO uyumlu olarak kodlanmıştır. Gelişmiş yönetim paneli sayesinde farklı dillerde tüm içeriklerin yönetimini kolayca gerçekleştirebilir ve farklı dillerde SEO yönetimi yapabilirsiniz.

Gelişmiş Kargo Yönetimi

Gelişmiş kargo yönetimi ile müşterinizin adres, lokasyon ve ülkesine göre kargo seçeneklerini çıkartabilir, ülke ve lokasyon durumuna göre kargo fiyatlandırması belirtebilirsiniz. Bu sayede hem yerel hem de e-ihracatta kargo yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

Gelişmiş Ödeme Sistemleri

TozSoft e-ihracat paketleri ile bir ve birden çok ödeme yöntemini kullanabilirsiniz. Gelişmiş ödeme sistemi yönetimi ile sitenizin yayın yaptığı farklı dil ve lokasyonlara özel olarak ödeme sistemini ekleyebilir ve müşterilerinizin bu yöntemlerle ödeme gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

TL

Lokasyon Bazlı Fiyat

Ürünlerinizin fiyatını isterseniz tek bir fiyat üzerinden kur çeviriciler ile otomatik olarak fiyatlandırabilir dilerseniz tüm para birimi ve farklı lokasyonlara özel fiyat tanımlamasını (Türk Lirası, Dolar, Euro, Sterlin vb.) gerçekleştirebilirsiniz. Böylece kar kaybı yaşamazsınız.

e-İhracat ile sizde sınırlarınızı aşarak ürünlerinizi dünyanın dört bir yanına pazarlamaya hazır olun. Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz e-ihracat; TozSoft e-İhracat Çözümleri ile çok kolay. Çok dilli e-ticaret paketleri, farklı para birimlerinde satış olanağı, ziyaretçi diline göre otomatik çevrilen veya değişen e-ticaret sitesi, güvenli global ödeme altyapıları, son trendlere göre uyarlanmış tasarım seçenekleri, güçlü altyapı, zengin kampanya seçenekleri, gelişmiş kargo yönetim modülü, pazaryeri entegrasyonları ve daha fazlası TozSoft e-İhracat ile sizleri bekliyor. Peki nedir e-ihtacat?

e-İhracat Nedir?

Kelime olarak “e-ihracat” e-ticaret ve ihracat kelimelerinin ortada buluşması ile ortaya çıkıyor. Kelime anlamı olarak e-ticaret internet üzerinden online olarak ürün veya hizmet satışı yapmak demektir. İhracat ise kelime anlamı olarak dış satım yani döviz karşılığı ülke sınırları dışına yapılan mal ve hizmet satışı olarak tanımlanır. Her iki anlamı ortak öğede birleştirince e-ihracat ortaya çıkar. Yani e-ihracat ürün ve hizmetin internet üzerinden online olarak farklı ülkelere satışı ve devamında ürünün kargolanması ile ihracı anlamına gelir. Günümüz e-ticaret stratejileri arasında en karlı yöntem arasında yer alır.

TozSoft e-İhracat Paketleri Başarısı

  • TozSoft E-İhracat Paketleri çoklu dil özellikleriyle sitenize ürün, kategori, sayfa ve sözleşmelerinizi farklı dillerde eklemesini gerçekleştirebilir.

  • Yerel ve farklı satış yapacağınız ülkelerle ilgili ödeme yöntemlerini ve müşterilerin lokal para birimlerini ayarlayabilir.

  • Yerel veya Ülkelerle ilgili farklı kargo firmaları ekleyebilir.

  • Satışı yapılan ürünler direk olarak lojistik firmanına iletilebilir ve online konşimento çıktısı alınabilir.

  • Siz ürünlerinizi hazırlarken mikro ihracat işlemleri tamamlanabilir ve kargo şirketi konşimentosu üzerinde bulunan paketi sizden kolayca teslim alabilir.

  • Kargo takip modülü sayesinde müşteri kargo takibini panel üzerinden anlık olarak yaparak sorgulayabilir.

  • Ticket ve Müşteri Desteği Paneli sayesinde müşterileriniz size destek talebinde bulunabilir.

TozSoft e-İhracat paketleri ile kolay bir şekilde ürününüzün pazarlamasını gerçekleştirmek işte bu kadar kolay.

E-İhracat Nasıl Yapılır?

e-ihrcat için öncelikle bir e-ticaret sitesine sahip olmanız gerekmektedir. Fakat e-ticaret sitenizin olması gereken farklı özellikleri sizleri e-ihracat sitesine kavuşturur. Çok dilli e-ticaret yapısı, global kullanılabilen ödeme sistemleri, gelişmiş kargo yönetim modülü, farklı para birimlerinde satış yapma, kullanıcılara sunulacak çok dilli üye paneli, farklı dillerde kullanılacak destek sayfası gibi ek özellikler sizi normal bir e-ticaret sayfasından e-ihracat yapan bir web sitesi konumuna kavuşturacaktır. Ürün ve kategorilerinize özel olarak farklı dillerde arama motoru optimizasyonu (SEO) yapmalı, arama motorları, sosyal medya siteleri gibi dijital platformlarda yayınlamak üzere reklam kampanyaları gerçekleştirip bütçesi ayırmalı, ürünlerinizi yurt dışı kargolama yapabilecek bir kargo firması ile anlaşmalı ve ödeme yöntemi olarak döviz para birimlerinde ödeme alabileceğiniz ödeme yöntemleri ile anlaşarak e-ihracata başlayabilirsiniz.

Ya da Amazon, eBay, Etsy gibi global olarak yer edinmiş pazaryeri sitelerinde mağaza açarak ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilir, bu sitelerin avantajlarından faydalanabilirsiniz.

E-İhracat ile Klasik İhracatta Ki Ortak Kurallar Nelerdir?

Hem klasik hem e-ihracatta KDV’siz fatura hazırlama İşlemini gerçekleştirebilir ve ürün satışlarından fatura üzerinden KDV iadesi alabilirsiniz.
Her iki ihracat yönteminde de ihracatçı teşviklerinden ve muafiyetlerinden yararlanabilirsiniz.
Ülkelerin ikili ticaret ve gümrük anlaşması her iki yöntemde de geçerlidir ve uygulanabilir.

e-İhracatın Klasik İhracat’tan Farkı Nedir?

İlk olarak klasik ihracattan farklı olarak ürünleriniz internet sitesinde sergilenir. Çok dilli e-ticaret sitesine sahip olmak demek dünyadaki birden çok ülkede sitenizi ve ürünlerinizi tanıtmak demektir.

Klasik ihracat B2B yani işletmeden işletmeye satış olarak gerçekleşebilirken e-ihracat B2C yani işletmeden bireysel kullanıcıya satış olarak gerçekleşir.

İhracat ile aynı anda yalnızca bir veya birkaç ülkeye ürün veya hizmet pazarlaması yapılırken e-ihracat ile ürün veya hizmet arayan dünya üzerindeki milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz.

Klasik ihracatta uzun süren pazarlıklar yapılırken e-ihracatta kişiler belirlediğiniz fiyatlar üzerinden ürünlerinizin satışı gerçekleşir.

Klasik ihracatta kişiler tek tek mağazanıza gelip ürünleri gezemez fakat e-ihracat ile sahip olduğunuz e-ticaret sitesinde kişiler tüm ürünlerinizi ayrıntılı olarak inceleyebilir.

Klasik ihracatta gümrükleme süresi ortalama 2-7 iş günü arasında sürerken e-ihracatta bu süre 12 ile 48 saate kadar düşebilmektedir.

Klasik ihracatta gümrükleme ve konsalidasyon işlemleri kısıtlı iken e-ihracatta gümrükleme ve konsalidasyon işlemleri geniş ve kolay uygulanabilirdir.

Klasik ihracatta B2C gümrükleme vergi muafiyeti yok iken e-ihracatta B2C vergi muafiyeti tam geçerlidir.

Klasik ihracatta ihracat operasyon hazırlığı detaylı ve zor iken e-ihracatta bu işlem basit ve kolay bir şekilde gerçekleşir.

Klasik ihracatta ihracat iş süreçleri ve iş takibi aracı kurum fazlalığından ve sınırlandırılmış yetkilerden dolayı zor iken e-ihracatta bu işlem full otomatik ve tam yetkilendirilmiş olarak gerçekleşeceğinden kolay gerçekleşir.

Klasik ihracatta satış öncesi ve sonrası operasyon maliyetleri özel araştırma ve çalışma gerektirdiğinden pahalı ile bu işlem e-ihracatta B2C ticaret kurallarının şeffaf ve kolay olmasından dolayı ekonomik maliteyettedir.

Klasik ihracatta uçtan uca hizmet alabilme imkanı planlanması zor ve masraflı iken e-ihracatta planlanması kolay ve ekonomiktir.

Klasik ihracatta marka tescili sertifikası, laboratuvar analizi, hijyen sertifikası, belgelerin tercümesi ve apostil şerhi, satıcı ve alıcı şirketlerin karnesinin beyanı zorunlu iken e-ihracatta çok az ürün grubunda ve ülkede istenir.

Klasik ihracatta gümrük beyannamesi standart ve gümrük müşavirine ihtiyaç varken e-ihracatta beyanname elektronik ve ETGB olarak ekspres taşıyıcılar tarafında elektronik olarak düzenlenir.

ETGB ve Mikro İhracat Nedir?

e-İhracat yapmak isteyenler genellikle mikro ihracat ve ETGB terimlerini muhakkak duymuşlardır. Mikro ihracat 150 kilogram ağırlığı ve 7.500 EUR değeri geçmeyen satış amacıyla gerçekleşen ihracata mikro ihracat denir. Mikro ihracatta KDV’siz fatura düzenleme işlemi ve KDV tutarını devletten geri alma işlemini yapabilmekteler. Böylece yapılan alışverişlerde KDV oranına bağlı olarak, ürün yurt dışına yurt içi ile aynı satış fiyatı ile satıldığında %18 daha fazla gelir elde edilebilmekte imkanı doğar.

ETGB ise Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı’nın kısaltmasıdır. ETGB mikro ihracat yönteminde kullanılan beyan yöntemidir. ETGB Gümrük Müdürlükleri tarafından elektronik olarak onaylanır ve Vergi Daireleri Otomasyon Projesi (VEDOP)’a otomatik olarak aktarılır. ETGB gümrük müşavirleri tarafından düzenlenemez.

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR