Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

SEO Odaklı Bilgi Mimarisi Nasıl Oluşturulur?

 SEO Odaklı Bilgi Mimarisi Nasıl Oluşturulur?

Bir web sitesi tasarlanırken yapısının optimize edilmesi sırasında bilgi mimarisinin tanımlanması oldukça büyük önem arz etmektedir. 

Yapılan çalışmaların ardından hem kullanıcı navigasyonu hem de arama motorları daha kolay bir şekilde erişilebilir olmalıdır. Gerekli çalışmaların doğru bir şekilde yapılan olması ve organize edilememesi nedeniyle  kötü bir kullanıcı deneyimi oluşacaktır ve bu durum konum kaybına da neden olabilir.  Bu yüzden Seo odaklı bilgi mimarisi oluşturmak gerekmektedir.

SEO Odaklı Bilgi Mimarisi Oluşturmak

Öncelikli olarak SEO odaklı bilgi mimarisi nasıl oluşturulur? onu iyice incelemek ve yapılanmayı belirleyerek kesinlikle bu yönde bir organizasyon gerçekleştirmek gerekmektedir. Bilgi mimarisinin oluşturmak SEO’nun temel unsurları arasında en başta yer almaktadır. Bu unsurlara yaklaşırken oldukça iyi bir şekilde analiz etmek gerekmektedir. Web sitelerinin oluşturulma ve yenileme aşamasında iseniz veya taşıma süreciniz devam ediyorsa; bu durumu mutlaka dikkate almalısınız ve bu konuda gerekli altyapıyı sağlayan tecrübeli bir SEO ajansı tarafından sağlanan profesyonel hizmetlerden destek almalısınız.  

Bilgi Mimarisi Nedir?

Bilgi mimarisi, eldeki mevcut bilgiyi gruplandırmak ve içerikleri seçilmesini sağlayarak kullanıcılar tarafından bilginin doğru bir şekilde ve daha kolay olarak kullanılmasını, aynı zamanda da yönetilmesini gerçekleştiren bir web yapısı tasarlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu terminoloji aynı zamanda arama motorlarının izlenebilir olmasını ve bu sayede dizine eklenerek alaka düzeyinin hesaplanmasını sağlamaktadır. Bu sayede arama motorlarında sayfanın sahip olduğu görünürlüğü artacaktır.

Yaygın olarak görülen üç tür web yapısı  bulunmaktadır. Bunlar, sıralı, hiyerarşik ve ağ modelleridir. Eğer büyük miktarda bir bilgi düzenlemesi yapılacaksa onun için hiyerarşik web yapısı tercih edilmelidir. Kuvvet yapısı kullanılarak oluşturulan mimari ile daha fazla bağlantı alınır. 

Web Mimarisinde SEO Etkileri

Web mimarisi için dikkate alınması gereken birçok SEO faktörü yer almaktadır. Karışıklık yaşamamak ve avantajlı bir durum elde etmek için bu konuda sizlere yardımcı olan bir SEO ajansını tercih etmeniz mantıklı bir seçenek olacaktır.

Dikkate Alınması Gereken En Önemli SEO Faktörleri 

Arama düzenlerini belirleme dikkate alınması gereken en önemli SEO faktörleri arasında yer almaktadır. Kullanıcılar tarafından web sitesinde sunulan ürün ve hizmetlerin yanı sıra diğer içerikleri hangi şekilde ve nasıl aradıklarını tespit edebilmek amacıyla anahtar kelimelerin analizi gerçekleştirilerek bilgi mimarisinin temeli arama düzenlerini belirleyerek oluşturulabilir.  Anahtar kelime analizi yapılarak uyarlanmış bir web yapısı oluşturmanın yanı sıra aynı zamanda kullanıcı sorularına yanıt veren içerikleri oluşturmak da mümkün olacaktır.

SEO Odaklı Bilgi Mimarisi Oluşturma

Arama motorlarının web sitesinin tüm sayfalarına daha kolay erişebilmesi için dikey hiyerarşik yapı yerine, yatay hiyerarşik yapı tercih edilmelidir. Robotların tarama sırasında zorlanmaması ve istenilen sonucun elde edilmesi için maksimum 3 seviye olarak kullanılması idealdir. Yatay bir hiyerarşik yapı kullanarak bilgi mimarisinin doğru bir şekilde organize edilmesi ile tüm sayfalar izlenebilir ve daha iyi konumlandırılmış olacaktır. Anlamsal URL’ler oluşturmak da sizlere yardımcı olacaktır.

Mantıksal bir iç bağlantı stratejisi uygularsanız, bu faktör sayesinde etkili bir web sitesi mimarisi tasarlayabilirsiniz. İç bağlantılarınızı iyi bir şekilde tasarlanması kullanıcıların web ortamında gezinirken sahip olduğunuz yapıyı daha kolay anlamasını ve diğer sayfalardan ayırmasını sağlayarak aynı zamanda SEO’yu geliştirme konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Kullanılan robotların sayfaları ve bağlantıları taradıktan sonra dizine eklerken bir tanesinden ötekine atlayarak bulduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden SEO odaklı bilgi mimarisi oluşturma sırasında  yapılan tüm işlemler büyük bir titizlikle gerçekleştirilmelidir.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR