Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Kurumsal Web Tasarımda Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Kurumsal Web Tasarımda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her kurumsal firma, dönemin yeniliklerine ayak uydurarak yenilenme ihtiyacı duyar. Günümüzde kurumsal firmaların haricinde birçok firma da web sitesine sahiptir. Kurumsal kimliğinizi tanıtmak, müşterilerinize her platform üzerinde ulaşılabilir ve iletişim halinde olmak, ürünlerinizi müşteriler ile tanıtmak gibi daha birçok farklı ihtiyaç için internet sitesine ihtiyaç duyulur.

Firmalar için yapılan sitelerde dikkat edilen birçok özellik vardır. Bunlardan en çok dikkat edileni ise web tasarım özellikleridir. Çünkü kurumsal bir firmanın web tasarımı sitenin tanıtımına, potansiyel müşterilerine artı ve eksi olarak yansımaktadır. Peki kurumsal bir firmanın site tasarımı nasıl olmalıdır? Kurumsal web tasarım işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir?

Kurumsal Web Tasarım Temel Özellikleri Neler Olmalıdır?

 

  • Firmanıza ait sitenizin kullanımının kolay olması gerekmektedir. Sitenize giren kullanıcı ürün, bilgi veya diğer istediklerine kolay bir şekilde ulaşmalıdır. Sitenizi menü tasarımları, yönlendirmeleri kullanıcıyı direkt olarak bilgiye ulaştırmalıdır.
  • Seçeceğiniz web arayüzü firmanızı en iyi şekilde yansıtmalıdır. Bulunduğunuz sektör ile ilgili kullanacağınız materyaller, web arayüzününün rengi teması gibi web tasarım özellikleri ile markanızı en iyi şekilde yansıtmalı ve kullanıcıyı yormayan yoğunlukta olmalıdır.
  • Kurumsal Web Tasarımının, SEO uyumlu olması gerekmektedir. Arama motorlarından firmanız ile ilgili yapılan aramalar ile kullanıcılarınızın size ulaşma oranı başarılı SEO uyumu ile doğru orantılıdır.
  • Sitenizin tasarımı tüm platformlara, tarayıcı ve ekran çözünürlüklerine uyumlu olmalıdır. Responsive tasarım olarak adlandırılan bu yöntem ile siteniz her cihazda sorunsuzca açılacaktır. Bu özellik “Cross Browser Desteği” olarak da geçmektedir.
  • Sitenizin mobil uyumu olmalıdır. Günümüzde kullanımı giderek artan akıllı telefon ve mobil cihazlara uygun web tasarımı kullanıcılar ile etkileşiminizi arttırır.
  • Site tasarımınız HTML5 ve CSS3 destekli olması sizlere büyük artılar sağlayacaktır. Birçok platformda desteği artık olmayan Flash Player içerikler yerine kullanacağınız HTML5 destekli içerikler hem sizlere hızlı hem de kullanılabilir bir web sitesi sunacaktır.
  • Web sitenizin tasarımı sosyal medya uyumlu olmalıdır
  • Sitenizde kullanacağınız basit ve etkili tasarımlar site hızınızı ve site açılış hızını arttıracaktır. Bu özellik hem arama motorları hem de kullanıcılar tarafından dikkat edilen temel özelliklerdendir.
  • Sitenizde tasarımın ardın teknik destek ve güncelleme desteği olmalıdır. Sitenizi yapan firma tarafından belirlemiş olduğunuz şartlar altında aldığınız destek sizlere ileriki zamanlarda olumlu etkiler sağlayacaktır.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR