Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Responsive Tasarım Nedir?

 Responsive Tasarım Nedir?

responsive web tasarım

Responsive web tasarım, esnek, duyarlı, uyumlu ve tabiri caizse bulunduğu kabın şeklini alır. Son yıllarda popüler olan ve adını sıkça duyduğumuz bu web tasarım şekli ilk olarak 2010 yılında ortaya çıktı ve son bir kaç yıldır dünyada ve ülkemizde popüler oldu.

Eskiden web sitelerinde mobil cihazlar ile girildiğinde ya site m.siteadresi.com şeklinde sub domaine yönlendirilip ayrı bir site şeklinde tasarlanırdı buda google için bir dezavantaj olurdu yada en basit yöntem ile site mobil ekranına sığacak şekilde varsayılan olarak ufacık çıkar buda kullanıcılara sitenin yazılarının çok küçük, menüler rahat erişilemez ve uyumsuz kullanışsız bir biçimde yansıtılması olurdu genelliklede mobil kullanıcısının siteden direk çıkması ile sonuçlanırdı.Responsive tasarım ise web sitesinin masaüstü, mobil ve tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki resim, yazı gibi elementlerin ekran genişliğine göre yeniden şekillenip ekrana tam oturması ile oluşur. Genellikle masaüstü, tablet ve mobil versiyon olarak 3 kademeli şekilde tasarlanır.

Responsive ile yapılmış web sitelerine, mobil cihazlardan girildiğinde menüler şekil değiştirip kullanımı kolay bir versiyona dönüşür. Fontlar ve resimler olabilecek en ideal şekilde yeniden şekil alarak kullanıcının ekranda zoom yapmadan kolayca siteyi ziyaret edebileceği hedefler.Hatta mobil versiyonda önem derecesi düşük elementler gizlenir, sadece ziyaretçiye sayfayla ilgili en yalın halde bilgi gösterilir.

Google ve diğer arama motorlarıda responsive siteleri ciddi şekilde destekliyor.Mobilden web site ziyaretleri dünyada %25 seviyelerine yükseldi ve kısa sürede daha da artacak. Bu sebeple responsive özellikli web sitelerinde ciddi bir artış öngörülüyor.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR