Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Kullanıcı Deneyimi ile SEO Optimizasyonu Arasındaki Bağlantı

 Kullanıcı Deneyimi ile SEO Optimizasyonu Arasındaki Bağlantı

Kullanıcı Deneyimi (UX – User Experience); geliştirmeleri sitenizin güncel kullanım alışkanlıkları ve güncel teknolojiler ile web içeriğinizin ve tasarımının güncellemesini temel alan işlemleri kapsar. Temel hedef site içerisindeki kullanabilirliliği arttırmaktır.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu); ise sitenizin arama motorlarının kurallarını dikkate alınarak site kodlamanızdan site içeriğine kadar düzenlemesini kapsayan geliştirmelerdir. Temel hedef arama motorlarında üst sıralarda yer almaktır.

Aslında SEO ve Kullanıcı Deneyimi geliştirmelerinin temel amacı kullanıcı dostu geliştirmeler olduğu gözlemlenmektedir. Böyle olunca aslında Kullanıcı Deneyimi için yapmış olduğunuz geliştirmelerin sitenizin SEO sıralamasında olumlu etkileri olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Çünkü arama motorları sorgu sırasında veriye dayalı faktörleri ön planda tutması kullanıcı deneyiminin önemini vurgulamıştır.

Sitenizin Google Analytics alanında yer alan “Hemen Bekleme Oranı”, “Sayfa Bekleme Süresi” gibi metrikler sitenizin SEO sıralamasını da etkilemektedir. Sitenizde Kullanıcı Deneyimi (UX) ile yaptığınız geliştirmeler bu metriklere olumlu katkı sağladığından sitenizin Google sıralamalarında yükselmenizi sağlar.

Sitenizde kaliteli içerik girişleri de Kullanıcı Deneyimi Geliştirmeleri ile sağlanır. Sitenizde gerçekleştireceğiniz özgün ve değeri yüksek içerikler de SEO puanınıza olumlu katkı sağlar.

Kullanıcı Deneyimi (UX) ve SEO

Kullanıcı Deneyimi (UX) ‘in diğer temel kavramları Arayüz Tasarımı, İçerik Stratejisi, Araştırma, Kullanılabilirlilik, Bilgi Mimarisi ve Tasarım yer almaktadır. Bu düzenlemelerde temel hedef kullanıcı deneyimi arttırmak olduğundan burada yapacağınız her düzenleme arama motorlarında ki SEO puanınızı arttırmaktadır.

Bu geliştirmeler;

▶ Arayüz Tasarımı geliştirmelerinde Hemen Çıkma Oranı’nı düşürmek;

▶ Tasarım ve Kodlama’da SEO uyumlu Web Tasarım geliştirme ve oluşturma;

▶ İçerik Stratejisi’nde güncel, özgün ve kaliteli içerikler ile site içeriği geliştirerek SEO Optimizasyonu;

▶ Kullanılabilirlik ve Bilgi Mimarisi’nde de güncel teknolojiler ile site oluşturmadır. Yapılan bu iyileştirmeler en temel amaç her açıdan artı puan almayı sağlamaktır.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR