Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Domain Faktörlerinin SEO İçin Etkileri Nelerdir?

 Domain Faktörlerinin SEO İçin Etkileri Nelerdir?

Günümüzü en büyük reklam ve stratejik pazarlama reklam araçları arasında yer alan SEO’yu birçok kriter belirlemektedir. Sitenizin blogunuzun her içeriği kadar ilgili anahtar kelimeler için domain de önemlidir.

Bazı domain kriterleriniz SEO çalışmalarınıza ve sitenizin Google değerlerine etki eder. Eğer bir kişisel blog sahibi değilseniz, kullandığınız blog “toz.com.tr” domaine sahip değil ve konu odaklı bir site ise birçok faktör sizin sıralamanızı belirlemektedir.

SEO’ya etki eden domain faktörlerini domain uzunluğu, domain geçmişi, domain yaşı ve anahtar kelime olarak 4 ana başlıkta sıralayabiliriz. Gelim şimdi bu faktörlerin etkilerini inceleyelim.

SEO ve Domain Uzunluğu

Sitenizin sahip olduğu domain, sitenizin bir anlamda markasıdır. İçeriklerinize anahtar kelime ve sosyal medya ile ulaşan kişiler bir süre sonra sizi organik aramalarda arayarak bulmaktadırlar. Domainizin kısa ve akılda kalıcı olması sizin marka olmanızda etkili olur. Organik aramalarda anahtar kelime ve site adında (Örneğin : domain ve seo toz) aranmanız ile Google değeriniz ve SEO kalitenize etki sağlanmış olur.

Domain uzunluğunuzun 3 kelimeyi geçmemesi önerilir. Çünkü Google anahtar kelimeler bazında kendi kelime haznesinde kelime ve domainleri kategorize eder. Örneğin “camekrankoruyucu” domainine sahipseniz; Cam ekran, cam ekran koruyucu, cam koruyucu ve ekran koruyucu kelimelerinde diğer sitelere bir avantaja sahip olursunuz. Domain için tercih edilen optimum uzunluk 2 kelime, maksimum uzunluk 3 kelime olmalıdır.

Domain Geçmişi ve SEO

Kullanmış olduğunuz domain, eski sürelerde bir başkası tarafından kullanılmış olabilir. Önceki sahipliğinde yapılan işlemler gelecekte de domainin Google Arama Motoru’nda sıralamasına etki eder.

Örneğin önceki işlemlerinde spam ve kopya içerik girilen bir domainin yeni sahipliğinde bu itibarı yitirilmesi için büyük çaba sarf edilmesi gerekmektedir.

Domamin Bazlı SEO

Domain Yaşı ve SEO

Domain yaşı SEO çalışmalarında büyük rol oynar. Google ve Yandex gibi büyük arama motorları, algoritmalarında eski sitelere daha büyük önem vermektedirler. Domain süresi düşük olan siteler genel-geçer site statüsündedirler. Etkili bir SEO için önemli olan domain yaşı en az 3 yıl olmalıdır.

Domain yaşı sitenin olduğu kadar, baclink alınan sitenin domain yaşı da önemlidir. Site yaşınızın ve referans alınan site yaşı ne kadar eski ise Google arama motoru sıralamalarında sizin için avantaj oluşturacaktır.

Anahtar Kelime ve SEO

SEO ve Domain faktörlerinden en etkili olanı anahtar kelime faktörüdür. Domaininizde geçen bir anahtar kelime size ilgili anahtar kelimelerinizde üst sıralara taşımada yardımcı olacaktır. Domaininizin tam anahtar kelime içermesi sizlere etkili bir SEO çalışması sunacaktır. Anahtar kelimenin bir bölümünün yada kısmen domainde geçmesi SEO çalışmalarında ki etkilerinizi minimuma indirecektir.

Örneğin “Solucan Gübresi” anahtar kelimesinde “alisolucangubresi” ve “solucansatis” domainleri arasında SEO çalışmaları açısından ilk domain daha avantajlıdır. İlgili domainin özgün makale ve içeriklerle doldurulması kalitenizi arttıracaktır.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR