Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Nedir? Nasıl Yapılır?

 Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Nedir? Nasıl Yapılır?

Markalar tüketicilere kolay yoldan ulaşmak için kendilerine ait satış ortaklığı sistemleri vardır. Firmalardan ziyade kullanıcılarda bu sistem sayede para kazanmaktadırlar. Affiliate Marketing türkçesi işlem başına maliyet demektir. Satış ortaklığı nedir diye inceleyecek olursak doğrudan satış işinin web tabanlı olmasıdır. Affiliate geleneksel satış pazarlamanın daha gelişmiş versiyonudur. Gelişen teknolojiyle, internet kullanımı artmıştır ve haliyle markalar tüketicilere sesini duyurmak için sosyal medya da ve interternetten ürünlerinin tanıtımını yapmakta ve yaptırmaktadır. Bu süreç zor olmakla birlikte iki şekilde Affiliate Marketing’i ele alabiliriz. 

Firmalar Açısından Affiliate Marketing

Marka ve firmalar sektöründe güce sahipseler Instagramda ve farklı mecralarda influcerlar, bloggerlarla iş birliği yaparak kullanıcıların güvenini daha çok kazanmaktadır. Çünkü internette fenomen olan kişiler oldukça yüksek kitleye sahip oldukları için ürünün reklamı daha kolay olmaktadır. Örneğin; Danla Biliç yeni pazara girmiş bir kozmetik markasının ürününü hikayesinde video şeklinde paylaşırsa satış ortaklığı gerçekleştirmiş olacaktır. 

Kişiler Açısından Affiliate Marketing

Kullanıcılar kullandıkları ürünleri deneyimleyerek paylaşırsa küçük çaplı Affiliate Marketing gerçekleştirmiş olacaktır. Örneğin; Belirli bir takipçiniz var ve gönderilerinizde çok yorum alıyor. Bu durumu değerlendirerek marka veya firmaların ürünlerini reklamını yapabilirsiniz. Kişisel bakımla ilgili kişisel blogunuz varsa belli başlı firmaların ürünlerini tanıtımını yapmak amaçlı paylaşabilirsiniz ve böylelikle ağızdan ağıza pazarlama gerçekleştirmiş olacaksınız. Firmalar sizle iletişim geçerek hem para kazanıp hem de geniş kitlelere ulaşabileceksiniz. 

Satış Ortaklığı Nasıl Yapılır?

➜ İlk olarak reklam için alt yapıyı hazırlanmakla göreve başlayabilir ve blog açabilirsiniz. Reklam için en iyi alt yapıyı blog açmak olacaktır. İlgilendiğiniz herhangi bir konuyla günlük olarak yazı yazarak para kazanabilirsiniz. Bu sistemde online satış ortaklığı muazzam derecede gelir elde edebilirsiniz.

➜Bu sistemde en iyi düşünce tarzı kendinizi müşterinizin yerine koyun ve siz bir blogtan ne bekliyorsanız, müşterinin o denli beklentileri olacaktır. Blogunuzda anlaşma yapılan ürünle ilgili tanıtım yazısı yazarak ve reklam linkini de paylaşarak internet satış ortaklığı yapmış olacaksınız. Böylelikle potansiyel ve mevcut müşteriyi ilgili ürüne yönlendirebilirsiniz. 

➜ Sosyal medya reklam araçlarından şüphesiz en güçlü mecralarındandır. Örneğin; Instagram da belirli kitlenize anlaşmalı olduğunuz firmaların ürünlerini tanıtarak gelir elde edebilirsiniz. Burada önemli olan müşterileri anlayarak geri dönüşümlü olarak iletişimli halde olmanız gerekir. Facebook’ta firmanın ürünüyle ilgili fan hesaplara açarak yine blog mantığıyla gelir elde edebilirsiniz.

➜ Potansiyel müşteriye ulaşmadan güçlü reklam hacminiz varsa online satış ortaklığı size hayalinizden daha çok para verir. Ne aradığını bilmeyen ve eğlencesine takılan kitleler size para kazandırmaz. Önemli olan potansiyel hedef kitleyi yakalayarak onlara ürün tanıtımını gerçekleştirmektir. Burada potansiyel kitleyi yakalamanın büyük sırrı tıpkı müşteriler gibi düşünmektir. Sizin blogtan istediğiniz şeyler aslında kitlelerin beklentileridir.

➜ Kazanıcınızı ne kadar satış ortaklığı şeklinde gerçekleştiriyorsanız bile ürün seçimi ve kalitesi de önem verilmelidir. Kaliteli ürünlerinizin komisyonlarını daha fazla tutmanız gerekmektedir. Satış ortaklığı kazançlı olmasının yanında esnek bir sistemdir. Online satış ortaklığı internetin popüler olmasıyla en çok tercih edilen gelir kapısıdır. 

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR