Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur ve Şahıs Şirketi E-Ticaret Yapabilir Mi?

 Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur ve Şahıs Şirketi E-Ticaret Yapabilir Mi?

Günümüzde pek çok insan kendi işini yapmak ister. Kendi işini yapmak isteyen insanların da öncelikle şirket kurmaları gerekir. En çok tercih edilen şirket türü olan şahıs şirketi nasıl kurulur sorulan sorular arasında bulunur. 

İş hayatına şirket kurup girmek isteyen pek çok girişimci şirket türleri hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bunun için başlangıç noktası olarak şahıs şirketi türleri gelir. Şahıs şirketi nasıl kurulur hakkında net şekilde bilgi sahibi olarak doğru adımlar atılabilir. Bu bağlamda hem şirket türleri hem de şirket kurarken ortaya çıkacak maliyetler araştırılır.  

Şahıs Şirketi Nedir?

Ortaklarının sınırsız sorumluluğa sahip olduğu şirket türü olan şahıs şirketi nasıl kurulur, insanlar tarafından merak ediliyor. Şahıs şirketleri, öncelikle belirli sayıda kişilerin ekonomik çıkar güttükleri ve kişisel olarak da sorumluluk taşıdıkları ortaklıklara denir. Şahıs şirketleri tek kişi ya da az sayıda ortak tarafından kurulabilir.

Türk Ticaret Kanunu’na göre 3 türü olan şahıs şirketleri; adi şirketler, kolektif şirketler ve komandit şirketler şeklinde ayrılır. Şahıs şirketinin türleri bakımından tüzel kişiliğe sahip olabilir. Şirket türünün komandit olması durumunda ortaklarından biri tüzel kişiliğe sahip olur; ancak şirket türü adi şirket olması durumunda ortaklık gerçek kişi ile kurulur.

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Şahıs şirketi en çok tercih edilen şirket türlerinden olur. Bu neden ile şahıs şirketi nasıl kurulur sıklıkla sorulan sorular arasında bulunur. Karmaşık olmayan yönetim şekli ve şirket sahibinin kararları kendi başına alabilmesi bakımında pek çok avantaja sahiptir. Bunun yanı sıra şahıs şirketlerinin hem kuruluşu hem de kapanışı kolay şekilde ve kısa sürede gerçekleşir.

Şahıs şirketinin işlemesi karmaşık olmadığı için daha çok küçük boyutta olan işletmeler tarafından tercih edilir. Şahıs şirketi kurmak için gerekli belgeler arasında noterden alınan imza beyannamesi ile muhasebeci vekâleti, kira kontratı, kişinin E-Devlet üzerinden aldığı ikametgâh belgesi ve şirket sahibine ait iki adet fotoğraf yer alır.

Bu belgelerin ardında şirketin tescili yapılır ve vergi hesap numarası alımı için başvuru yapılması gerekir. Defterlerin tasdik edilip yoklama tutanağının düzenlenmesi ile vergi hesap numarası alınır. Şirketin kurulumu ardından yazar kasa, vergi levhası ve fatura irsaliye gibi belgelerin basımı yapılır. Sicil gazetesi ilanı ile ilgili odaya kayıt yaptırılır.

Şahıs Şirketi ile E-Ticaret Yapmak

Şahıs şirketi nasıl kurulur ayrıca belli maliyet bilgileri bulunur. Şahıs firması kurma maliyeti sermaye şirketlerine göre daha düşük olur. Şahıs şirketi kurma maliyeti, yıllara göre değişkenlik gösterse de 500 ile 1000 TL arasında bir rakama tekabül eder.

Günümüzde E-ticarete gösterilen ilgi sayesinde şahıs şirketleri de bu alanda faaliyet gösterebilir. E-ticaret için şahıs şirketi kurmak pek çok kişinin tercih ettiği bir yol olur. Şirketin kurulması ile resmi kayıt işlemlerinde geçerli yasal bir adres gösterilmesi gerekir. E-ticaret faaliyetleri için fiziki bir işyerine ihtiyaç olmadığı için ev adresi gösterilebilir ve home ofis şahıs şirketi olarak kullanılabilir.

Home ofis dışında uygun maliyet koşulları ile sanal ofis adresi de kiralanabilir. Bu noktada da sanal şirket nasıl kurulur sorusu ortaya çıkar. Sanal ofis ile şirketin sahipleri arasında anlaşma yapılır. Hizmetler ve bu hizmetlerin bedeli konularında anlaşmaya varılması ile sanal ofis hizmeti veren firma kendi adresinin kullanılması için gereken süreci başlatır.

Şahıs firmaları da vergi dairesi için mükellef niteliğinde olur. Şahıs şirketi nasıl kurulur haricinde şahıs şirketi hangi vergileri öder sorusu da önem taşır. Kanunda belirlenen beyannameleri vererek vergi öder. Şahıs şirketlerinin ödediği vergiler arasında damga vergisi, stopaj vergisi, katma değer vergisi, geçici vergi ve gelir vergisi bulunur. Tüm işlemlerin ardından sizde TozSoft ile ihtiyacınıza uygun e-ticaret paketinizi seçerek hemen e-ticarete başlayabilirsiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR