Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

İnternet Sayesinde Büyüyen Oyun Şirketleri

 İnternet Sayesinde Büyüyen Oyun Şirketleri

İnternet ve dünya genelindeki yayılımı, internetin kullanımını daha da yaygınlaştırdı. Beraberinde ise oyun sektörü hiç umulmadığı kadar büyüdü. Oyun sektörünün gelişmesinin en önemli nedeni, internet kullanımının yaygınlaşması ve bir zamanlar sadece bir kaç iş yeri evde bulunan bu imkanın artık herkesin elinde oluyor olmasından kaynaklanmaktadır. Oyunların bu kadar hızlı yayılması ise sunulan kolaylıklar oldu hiç şüphesiz. Ortaokul öğrencisi bir çocuk ya da çok daha yaşlı bir iş adamı dahi bulunduğu her yerden internete girerek kolayca oyun oynayabiliyor.

Türkiye’de Oyun Sektörü ve Gelişimi

Türkiye’de oyun sektörünün gelişmesi diğer ülkelere göre biraz daha geri. İnternet kullanımı diğer ülkelerle paralellik gösterirken, oyunlara ilgi oldukça gecikmiş durumda. Nedeni ise, bu sektörden uzak durulmak istenmesidir. Ancak günümüz kuşağı böyle düşünmüyor ve yaratıcı oyunlarla sektörün içerisinde kendini bulmuş durumda. Birçok kurum ve kuruluş özellikle yılsonları büyüyen şirketleri belirlemek için araştırmalar yapmaktadır. Yine bu araştırmalar göstermektedir ki, oyun şirketleri hızla büyüyen şirketle arasında başı çekmekte. Diğer ülkeler ile Türkiye kıyaslamasında ise durum farklı değil. Diğer ülkelerde de Türkiye’de de büyüyen şirketler arasında oyun şirketleri yer alıyor.

Asıl Sebep Gelişime Ayak Uydurmak

İnternetin yaygın şekilde kullanılıyor olması oyun şirketlerini gündeme taşısa da, asıl nedenin talepler olduğu da göz ardı edilmemelidir. Çünkü her talep arzı doğurur. Bu kadar çok oyun şirketinin olması yalnızca internete bağlanamayacak bir gerçek. İnsanlar interneti kullandı ve oyun oynamayı tercih edip, talep gösterdikleri için oyun sektörü bu kadar canlandı diyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda ise oyun şirketleri var olacak mı sorusunun cevabı da ortada. Bu sektör bitmeyen talep dolayısıyla sürekli canlı kalacak ve yatırımlar artarak.

Etkiledikleri Alanlar

Önemli firmaların, gelişen şirket incelemelerinde oyun şirketleri her zaman bu sıralamada başlarda yer almıştır. Oyun kurma konusunda uzmanlaşmış kişiler öyle oyunlar yaptılar ki, yediden yetmişe her kesim bu oyunları oynuyor. Bazı oyunların hitap ettiği bir yaş kesimi olurken bazı oyunlarda böyle bir yaş aralığı yok. Bu da sektörün gelişimini sağlıyor.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR