Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Koronavirüs Sürecinde e-Ticaret Sitelerinde Yapabileceğiniz Değişiklikler

 Koronavirüs Sürecinde e-Ticaret Sitelerinde Yapabileceğiniz Değişiklikler

Türkiye olarak yaklaşık 2 aylık bir süreçte ülke olarak topyekûn koronavirüs hastalığı ile baş etmeye çalışıyoruz. AVM’ler, mağazalar, gıda sektörü gibi birçok sektör bu durumdan olumsuz etkilenmiş ve kısa süreli olarak yerlerini kapatmaya hatta bazı sektörlerde firmalar kepenk indirmeye kadar gitmişlerdir. Firmaların salgına ayak uydurma sürecinde en büyük avantaj e-ticaret sitelerinin oluyor. Çünkü evden çıkmayan insanlar ihtiyaçlarını e-ticaret firmalarından veya bazı internet sipariş hizmetlerinden sağlıyorlar. Peki koronavirüs sürecinde e-ticaret sitelerinde yapmanız gereken düzenlemeler nelerdir?

İş Yerinizin Açık Olduğunu Belirtin

e-Ticaret siteniz üzerinden, sosyal medya hesaplarınızdan ve Google MyBusiness üzerinden mağazanızın açık olup olmadığını kullanıcılarınıza ulaştırın. Ayrıca son zamanlarda yaşanabilecek teslimat sorunlarından ötürü siteniz üzerindeki teslimat şartlarınızı güncelleyin. Çünkü tedarik veya kargolarda yaşanacak gecikmelere karşı müşteri memnuniyetinizi düşürmemek adına yapacağınız güncellemeler sizlere olumlu geri dönüş sağlayacaktır.

Bir Web Sitesi Başlığı veya Bildirim Ekleyin

Müşterileriniz sizlerin onların yanında olduğunuzu bilmek ister. Evde kalan müşterileriniz için yapabileceğiniz küçük bazı rötuşlar sizlere müşteri memnuniyeti açısından artı puan sağlayacaktır. E-ticaret sitesinde yapacağınız #EvdeKal veya #HayatEveSığar gibi başlık değişiklikleri müşterilerinizi mutlu edecek ve bu pandemi ile mücadelede olduğunuzu anlayacaktır.

Google MyBusiness Çalışma Saatlerinizi Güncelleyin

İnternet birlikte değişen müşteri alışkanlıklarından biri de mağazayı Google arama motoru üzerinde arayıp harita üzerinde ki yerine bakmak ve Google Business Mağaza profilini incelemektir. Mağazanıza gelmek isteyen veya çağrı desteği almak isteyen müşterileriniz için Google MyBusiness üzerinde ki çalışma saatlerinizi güncelleyerek daha sağlıklı hizmet verebilirsiniz.

Blog Yazısı Yayımlayın

Müşterilerinize bu günlerde neler yapabileceği hangi alışverişleri yapabileceği ile ilgili fikirler sunun. E-Ticaret sitenizde ki blog kısmını bu günlerde daha güncel tutun, zira evde kalan müşterileriniz için yararlı içerikte oluşturmuş olacaksınız. Blog yazılarınızda alışveriş fikirleri verebilir, markalar ile ilgili tanıtımları gerçekleştirebilir veya ilgili ürünlere müşterilerinizi yönlendirebilirsiniz.

Müşterilerinize Özel SMS, Mail veya Bildirim Gönderin

Ülke olarak pandemi ile mücadele ederken firmalarda bu süreçte ayakla kalmanın yollarını arıyor. E-Ticaret siteleri de bu zamanlarda farklı pazarlama süreçlerine dahil oluyorlar. Hem kampanyalarınızı iletmek hem de koronavirüsle mücadelede müşterilerinizin yanında olduğunuzu belirtmek adına kısa mesajlar gönderebilir, mail marketing gerçekleştirebilir veya uygulama ve web tarayıcısı bildirimi gönderebilirsiniz.

Sosyal Medya Etkinliğinizi Arttırın

Evde geçirilen zamanlarda dolaylı olarak sosyal medya uygulamalarının da kullanımı artıyor. Sosyal medyada geçirilen zamanın artması ile birlikte sosyal medya stratejileri de önemli bir hal alıyor. Sosyal medya üzerinde yaratıcı kampanyalar yapabilir, reklam kampanyaları gerçekleştirebilirsiniz. Koronavirüs ile ilgili kampanya, indirim, promosyon kodları oluşturup bunları sosyal medyadan paylaşabilirsiniz. Koronavirüsle ilgili müşterilerinizin alması geren bazı önlemleri sık sık paylaşarak yararlı sosyal medya içerikleri oluşturabilirsiniz.

Koronavirüs sürecinde sosyal medya, e-ticaret web sitesi, uygulamalarınız gibi birçok kriterde yapmaya fırsat bulamadığınız güncelleştirmeleri gerçekleştirerek geri dönüşüm oranlarını test edebilirsiniz. Eğer bir e-ticaret siteniz tok fakat işinizi e-ticarete taşımak istiyorsanız bütçenize uygun e-ticaret paketi ile TozSoft’ta satışa başlayabilirsiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR