Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Kobiler İçin E-Ticarete Başlama Rehberi

 Kobiler İçin E-Ticarete Başlama Rehberi

Ticaret yüzyıllara dayanan, eski bir kökene sahiptir. Her ne kadar yüzyıllar boyunca değişse de, genel yapısı aynı kalmıştır. İnternetin gelişmesiyle beraber çıkan E-ticaret, buna yeni bir anlam getirmiştir. Bu sistem, geleneksel ticarete göre daha düşük maliyetlere sahiptir. Böylece kâr oranı oldukça yüksektir.

Ayrıca 7/24 satış yapma imkânı vardır. Kobiler günümüzde büyük bir yer kaplamakta olup, e ticaret onlar için de büyük bir önem taşımaktadır. Böylece rakipleriyle yarışabilmek, varlıklarını devam ettirmek ve hedef kitlesini geliştirmek mümkün olmaktadır.

Zira TÜİK tarafından 2017 yılında açıklanan Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırmasına göre yüzde 66.8’dir. Dolayısıyla gerek online pazar yerleri, gerekse normal e-ticaret siteleri kullanarak dijital sistemlere geçmek, büyük avantajlara sahiptir.

Kobiler E-Ticarete Nasıl Geçebilir?

E-ticarete başlamak için iki farklı seçeneğiniz vardır. Bunlar online pazaryerleri ve siteler şeklindedir. Her biri kendi avantajlarına sahiptir. Dolayısıyla bunları tek tek inceleyip, uygun şekilde karar vermeniz gerekir.

Online Pazaryerleri Avantajları

Online pazaryerleri Amazon, HepsiBurada, GittiGidiyor ve daha birçok seçeneğe sahiptir. Sistemin bazı avantajları şu şekildedir;

  1. Online pazaryerinde mağaza açarsanız, ikinci bir site açmanız gerekmez. Bu nedenle maliyeti düşüktür.
  2. Online pazaryerleri yoğun olarak kullanıldığı için yoğun bir ziyaretçi trafiği vardır.
  3. Mağazanın teknik detayları ile ilgilenmeniz gerekmez. Bu nedenle bununla ilgili harcamalar da yoktur.
  4. Aynı ürünleri sattığınız işletmelerle rekabet gözlemlenebilir.

Bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşmanız mümkündür. Ancak aylık mağaza bedeli, reklam bedelleri, komisyon kesintileri bulunmaktadır.

E-Ticaret Sitesi Avantajları

Kobiniz varsa e-ticarete geçebilmek için ikinci seçenek sitedir. Bunun avantajları ise şöyle sayılabilir;

  1. Müşterilerinizle daha iyi ilişki kurmanıza ve güvenlerini elde etmenize yardım eder.
  2. Kendinize ait bir marka kurulabilir.
  3. Hangi ürünü ne kadar fiyatla koyacağınız, size bağlıdır.
  4. İçerik ve marka kontrolü sizin tarafınızdan yapılabilir.
  5. Seçtiğiniz e-ticaret paketinin özelliklerine göre istediğiniz pazarlama stratejisini uygulayabilirsiniz.

Burada da site kurulum, bakım için gerekli masraflar vardır. Her ikisini kontrol ederek değerlendirebilir; aralarından size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

E-Ticaret Yasal Zorunluluğu

E-Ticarete geçmeyi düşünüyorsanız, bunun için bazı yasal koşullar da vardır. Kobiler için e-ticaret için de bunlar geçerlidir. Bunlardan ilki vergi mükellefiyetidir. Zira normal mağazadan ürün satıldığında fatura düzenlendiği gibi; online satışlarında da vardır.

Dolayısıyla kobiniz şirket şeklindeyse tüzel kişi mükellefiyet kaydı, şahıs şeklindeyse gerçek kişi mükellefiyet kaydı olmalıdır. Ayrıca söz konusu süreçlerin başlaması ile birlikte hem defter tutulması, hem de ticareti işlemler kayıt edilmelidir.

Vergi kanunları uyarınca da işle ilgili alım-satımları belgelendirmek şarttır. Dolayısıyla e-ticarete başlamadan önce bunların tümünü öğrenmeniz ve uyarınca davranmanız gerekir.

E-Ticaret Kobinize Hangi Avantajları Sağlar?

Her ne kadar mağazalar ticarette önemli bir yere sahip olsa da, e-ticaret mağazaları büyük bir avantaj sunmaktadır. Eğer kobinizi geliştirmek, devam ettirmek istiyorsanız size profesyonel çözüm teklif eder.

E-ticaret size öncelikle bir güven ve prestij getirir. Zira online sistemlerde bulunan siteler, tüketiciler tarafından daha güvenli bulunmaktadır. Günümüzde ticaret yaparken en önemli olan konu, müşteri hakkında bilgi elde etmektir. Böylece onların neleri satın aldığını, ihtiyaçlarını bilebilir; uygun politikalarla satışlarınızı arttırabilirsiniz. E-ticaret’in en büyük avantajı da bu konuda önemli bilgilere ulaşmanızı kolaylaştırır. Sanal mağaza ziyaretleri üzerinden bıraktıkları izlerden onlar hakkında ayrıntılı bilgileri görebilir, hangi ürünlerinizin daha çok tercih ettiğiniz öğrenebilirsiniz. Bunun sonucunda pazarlama stratejilerinizi daha iyi düzenleyebilir, büyük bir kâr elde edebilirsiniz. Maliyetlerin daha düşük olması da önemli bir artıdır

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR