Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

İşletmelerde Tanıtım Nedir ve Reklamlardan Farkı Nelerdir?

 İşletmelerde Tanıtım Nedir ve Reklamlardan Farkı Nelerdir?

İş tanıtımı, ürünlerinizi ve/veya hizmetlerinizi satın almaya doğru etkilemek amacıyla, kamuoyu ile iletişim kurmaktır. Genellikle işletmemizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi, hedef kitlemizin dikkatini istediğimiz gibi davranacakları umuduyla (yani ürünü görmek ve satın almayı istemek ) ön plana çıkarmaya çalışarak teşvik ederiz.

 

İşletmenizi, ürün ve hizmetinizi doğrudan satış yoluyla veya bir perakendecilik mağazasında, bir web sitesi ya da sosyal medya platformu üzerinden elektronik olarak e-posta ya da kısa mesaj yoluyla tanıtabilirsiniz.

 

Daha popüler iş iletişimi kanallarından birkaçını belirtmekle bile, promosyonu tanımlayan ve onu müşteriler ve/veya müşterilerle olan diğer iletişimden ayıran tüketiciyi etkilemektedir.

 

TANITIM VE REKLÂMCILIK AYNI ŞEY DEĞİLDİR

Tanıtım ve reklâmcılık kelimeleri, birbirlerinin yerine kullanılıyor olsa da aslında aynı şey değildir.

 

Reklâm, ürününüzü ve hizmetinizi tanıtmak için yapabileceğiniz belirli bir işlemdir. Bir ücret karşılığında yapılır. Tanıtımı yapılan firmalar belli olup, yazılı, görsel ve işitsel medya araçları kullanılmaktadır. Promosyon, genel bir terim olarak bir ürünün ve/veya hizmetin müşteriler tarafından bilinmesi ve satın alınması için mevcut tüm yolları içerir.

 

Örneğin, bir işe başlayan biri, kendilerine ürün veya hizmetlerini nasıl tanıtacağını sorabilir. Bir otobüs durağındaki afiş, tanıtımdır. Bir pazarlama kampanyası veya belirli bir süre için indirimli fiyat teklifi de tanıtım olarak adlandırılır.

 

Tanıtım kelimesi işi, ürünü ya da hizmeti tanıtmayı amaçlayan belli bir etkinliği ifade etmek için kullanılır. Profesyonelce tasarlanmış bir web sitesi işletmelerin ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler yayılmasına olanak tanıyan mükemmel bir tanıtım aracı olacaktır.

 

Tanıtım Çeşitleri

 

Facebook, twitter, Instagram ve Youtube gibi sosyal medya platformları, çevrim içi iş tanıtımı yapmak için en ideal platformlardır. Bu mecralarda yapılan tanıtımlar, çok kısa zamanda büyük kitlelere ulaşmaktadır.

 

İşletme adına bastırılan kartvizitler, antetli kâğıtlar, e-posta imzaları, şirket logoları ve amblemler de hem kurumsal kimlik hem de tanıtımın birer parçasıdır. El ilanları eski moda olsa bile hala en etkili tanıtım araçlarındandır. Yardım etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve sponsor olmak, bir işletmeyi topluluk içinde tanıtmanın etkili yollarındandır.

 

 

 

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR