Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

İnternetten Alışveriş Ne Kadar Güvenli?

 İnternetten Alışveriş Ne Kadar Güvenli?

İnternetten yapılan alışverişten hem tüketici hem de satışı yapan firma şartlar uygun olduğu müddetçe daha memnun kalır. Tüketici yani alışverişi yapan kişi tarafından internetten alışveriş yapmanın avantajları oldukça fazladır. Çünkü vaktini harcamadan hatta evinden çıkmadan birçok ürünü takip edebilme ve indirimli dönemlerini takip etme fırsatını yakalamış olur.

Masrafı minimum düzeyde olan ürünü, daha uygun fiyatlı alma şansına sahip olur. Bu durum üretici yani satışı gerçekleştiren firma için de böyledir. Kira, nakliye, çalışan ücreti ve daha birçok fazla ödemeyi gerçekleştirmeden online satışını yapabilmektedir. Masrafı az olduğu için de kârı daha fazla olacaktır. Online alışveriş bu gibi sebeplerden ötürü tercih edilir.

İnternetten Alınan Her Ürün Yüz Güldürmez

Tüketici açısından online alışverişin birçok riski mevcuttur. Sitede seçilen ürünün tam aksi bir ürünü teslim alabilme ihtimali vardır. Burada yapılması gereken birkaç önemli püf noktası vardır. Alışveriş yapılan sitenin iyi araştırılması ve insanların sıklıkla kullandığı alıveriş siteleri olması gerekmektedir. Tanınmayan ve alelade olan bir sitenin kişiye sunacağı hizmet sınırları tam olarak bilinmemektedir. Ama bilinen bir site olduğu takdirde hüsrana uğrama olasılığı da büyük ölçüde düşmüş olur Güvenilirliği kanıtlanmış siteden yapılan alışveriş büyük oranda yüz güldürür. Bunun için bu sitelerin listesi çıkarılmalı ve belirlenmelidir.

Yapılan alışverişlerde ödeme şeklinde, var ise kapıma ödeme seçeneği tercih edilmeli, siteye verilebilecek en az bilgi verilmelidir. Kart ile yapılan alışverişlerde dolandırıcılık oranı yüksektir. Kapıda ödeme seçeneği tercih edildiği takdirde bu olasılıklar sıfıra indirgenmiş olur. Ayrıca para ödemesi, alınan ile kargodan gelen ürünün karşılaştırılması yapıldıktan sonra gerçekleştirilmiş olur. Böylece memnuniyetsizlik söz konusu olduğunda iade işlemleri bir an önce gerçekleştirilebilir.

Alışveriş Yapılan Sitenin Önemi

Kısaca, tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda​​​​​​ internetten yapılan alışverişin güvenli olup olmadığı hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değildir. Dikkat edilmesi gereken hususlar yerine getirilir ise, yapılan alışverişlerde sorun çıkma ihtimali de çok düşük olacaktır. Sorun çıktığı takdirde ve ele geçen ürünün kötü olduğu fark edildiğinde hemen iade işlemleri başlatılmalı, alışveriş yapılan sitenin tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR