Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Her Şey Satılabilir Mi?

 İnternet Üzerinden Her Şey Satılabilir Mi?

Dünya üzerinde insanların hizmetine sunulan pek çok hizmet vardır. Bu hizmetlerden bir kısmı hayatı daha büyük oranlarda kolaylaştırır. Büyük yarar ve kolaylık sağlayan bu hizmetlere örnek olarak neredeyse tüm insanların evinde bulunan internet hizmeti verilebilir. Bu hizmet ile pek çok işlem gerçekleşebilir. Öyle ki çok büyük firmalar dahi bu hizmeti pek çok büyük işlemi gerçekleştirmek için kullanmaktadır.

Bu büyük işlemlerden birisi de dünyanın her yanından müşterilerin ve tedarikçilerin aktif olduğu ticaret alanıdır. Bu alanın etkili bir şekilde kullanılması konusunda iyi bir şekilde satış yapmak isteyen satıcı adaylarının akıllarında çok sayıda soru mevcuttur. İnternet Üzerinden Satış kavramında mevcut olan sorulardan birisi de elektronik ticarete dayalı bu sektörde her ürünün satılıp satılamayacağıdır. Bu sorunun cevabını iyi bir şekilde yanıtlayabilmek ve konuyu kavramak için bu kısmın iki ayrı bölümde incelenmesi gerekir.

Ürünlerde Patent Kavramının Önemi

Üzerinden ticaret yapılması istenen herhangi bir ürünün patentini tedarik edebilmek oldukça önemlidir. Zira patenti alınamayan ürünün satışına olanak yoktur. Yani bir ürün için ancak patenti elde olur ise satılabilir yorumu yapılabilir. Dolayısıyla patenti olmayan ürünlerden uzak durmak gerekir. Patenti olmayan bir ürün ne olursa olsun veya hangi alanda olursa olsun kesinlikle satılamaz. Eğer e-ticaret yapıyorsanız bu satışlarınızın tanıtımında da etkilidir.

Buradan da anlaşılacağı üzere kategori ayrımı olmaksızın her üründe patent olmalıdır. Patenti olan ürün hakkında özel bir kanun olmadıkça ve ek olarak ürünün satılması adına başka engel teşkil edecek bir durum bulunmadıkça ürün al ve sat politikasına uygun olup rahatlıkla satışı gerçekleştirilebilir.

Sağlık Durumu

Ticareti istenen üründe sağlığa zararlı etki edecek bir madde veya durum olmadığı sürece ürün patentinin de alınmasıyla satılabilir. Ancak çocuklara yönelik bazı oyuncak türlerinde sağlığa zararlı maddeler bulunabilir ve bu maddeler de satışın gerçekleşmesi için bir engeldir. O yüzden satılması istenen ürünün zararsız olduğundan emin olunup patentinin teminatı da yapılırsa rahatlıkla satılabilir.

Sağlığa zararlı ürünlerden sigaranın ve alkolün internet üzerinden satışının yasak olması bu alan için güzel bir örnektir. Yani sanal ortam üzerinde e-ticaret ve sosyal medya üzerinden pek çok alandan pek çok çeşitli ürün satılabilir fakat her ürün satılamaz yorumu rahatça yapılabilir.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR