Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Hangi E-Ticaret Paketini Tercih Etmelisiniz ?

 Hangi E-Ticaret Paketini Tercih Etmelisiniz ?

İnternet üzerinde halihazırda satışta bulunan birçok e-ticaret yazılımlarının bulunduğunu görürsünüz. Her e-ticaret yazılımı kendi içerisinde farklı özellikleri içeren farklı paketler halinde satılmaktadır. Genellikle özellikle doğru orantılı olan fiyat politikası ile oluşturulan paketlerde en düşük ücretli pakette kısıtlı özelliklere sahip olurken yüksek fiyata sahip olan paketlerde daha çeşitli özellikler bulunur.

Kullanıcılar ise her zaman hangi paketi alacağı konusunda belirsizlik yaşar. Düşük paketleri tercih ettiğinde yetersiz özelliklerle karşı karşıya kalan kullanıcılar kendilerini çaresiz hissetmeye başlar. Peki e-ticaret paketleri tercih edilirken nelere dikkat edilmelidir? Hangi e-ticaret paketi ihtiyacınızı karşılar ? Gelin bunlara bir göz atalım…

Site Tasarımınızı Belirleyin

Web site tasarımınız web platformundaki kimliğinizdir. Siteniz için özel bir tasarım mı istiyorsunuz yoksa muadili siteler ile aynı tasarım veya tasarım şablonu olması sizin için kabul edilebilir bir durum mu ? Web sitesi paketlerinde tasarım durumuna göre fiyatlandırma geçerlidir. Site tasarımınıza karar vererek size uymayan paketleri eleyebilirsiniz.

Ödeme Yöntemlerinizi Belirleyin

E-ticaret sitesi için en dikkat edilmesi gereken konulardan biri olan ödeme yöntemleri paket fiyatlarına etki etmektedir. Yazılım içerisine entegre olarak gelen online pos sistemlerinde farklı paketlerde farklı ödeme yöntemi bulunmaktadır. Daha sonradan ekstra ücret vermek istemezseniz seçeceğiniz ödeme yöntemine göre size uygun olmayan paketleri eleyebilirsiniz.

Entegrasyonlar

N11, HepsiBurada gibi farklı platformlarda ürün satışı gerçekleştiriyorsanız veya farklı muhasebe ve stok kontrol programları kullanıyorsanız bu sistemlerin e-ticaret sitenize entegre olması sizleri zaman kaybından olduğu gibi iş yükünden kurtarır. Kullandığınız platformların sisteme entegrasyonu paket ücretini belirleyen başlıca özelliklerin başında gelir. Bu özelliklere göre size uygun olmayan paketleri eleyebilirsiniz.

Sipariş Süreci ve Faturalandırma

Sattığınız ürünlerin faturalandırması veya müşterilerin sitedeyken yaptığı aktiviteler e-ticaret site sahipleri için çok önemli noktalardır. Bazı e-ticaret yazılımlarında müşteriye cari limit tanımlama, siparişten bağımsız fatura çıkarma veya müşteri sepeti görüntüleyebilme gibi farklı özellikler yer alır. Bu özellikler paketin fiyatını belirleme de etkendir. Bu özelliklere göre sizlere uygun olmayan paketleri görüntüleyebilirsiniz.

Varyant, Kampanya ve Ticket Sistemi

Ürünlere çoklu varyant ekleme her e-ticaret sisteminin tüm paketlerinde yer alan özellikler arasında yer almaz. Çoklu varyantı olan ürünlere sahipseniz seçeceğiniz e-ticaret paketi de bu özelliklere uygun olmalıdır.

E-ticaret yazılımlarında birden çok kampanya ve indirim modülü bulunmaktadır. Basit kampanya ve indirim modülü her pakette bulunurken “N Adet X Ürünü Alana N adet Y Ürünü tl veya % İndirimli” gibi kampanyalar her e-ticaret paketinde bulunmaz. E-Ticaret Paketinizi seçerken bu kurguya dikkat etmelisiniz.

Ticket ve destek sistemleri kullanıcılar tarafından talep gören sistemdir. Eğer sitenizde bu tür yazılımların olmasını istiyorsanız paketinizi ona göre belirlemeniz gerekir.

Diğer Özellikler

Toplu mail gönderimi, mailing sistemi, bülten sistemi, kargo takip modülü, sosyal medya giriş modülleri gibi birçok modül e-ticaret sistemlerinde fiyatı belirliyor. Sitenizde isteyeceğiniz özellikleri belirlemeniz ondan sonra paketler arasında karşılaştırma yaparak kendinize en uygun paketi seçebilirsiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR