Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Efsane Kasım-Cuma İndirimlerine e-Ticaret Siteleri Nasıl Hazırlanmalı

 Efsane Kasım-Cuma İndirimlerine e-Ticaret Siteleri Nasıl Hazırlanmalı

Her yıl Kasım aylarında dünya genelinde e-ticaret sitelerinde farklı tarihlerde indirimler vardır. Kimi e-ticaret siteleri Kasım’ın ilk haftalarında bu indirimleri uygularken farklı e-ticaret siteleri de Kasım ayının farklı günlerinde bu indirimleri ürünlerinde uyguluyorlar. E-Ticaret sitelerinin farklı günlerde indirim uygulamasının temel sebepleri arasında da yıl başlarında yaptıkları kampanya stratejileri ve genel ilgiyi kendi sitelerine çekmektir. Peki bu Kasım indirimleri nedir ? e-Ticaret siteleri Kasım ayında sitelerinde nasıl düzenlemeler gerçekleştirmelidir ? Hem müşteri memnuniyeti hem de maksimum kazanç sağlamak için neler yapılmalı ?

Efsane Kasım veya Efsane Cuma İndirimleri Nedir ?

Dünya genelinde Kasım ayı içerisinde uygulanan ve son yıllarda ülkemizde de uygulanmaya başlayan Black Friday etkinliği markaların yılbaşına yakın zamanda gerçekleştirdikleri indirimlerdir. Bu dönemde %80-90’a varan indirim oranları ile ürünler müşterileri bekliyor. Bu zamanlarda markalar ellerinde kalan son stok ürünlerini de bitirerek yeni satış dönemine kar ile girmeyi hedeflemektedir. Ülkemizde n11.com, HepsiBurada, GittiGidiyor gibi markaların önceliği ile başlayan indirim furyası artık birçok e-ticaret sitesi tarafından gerçekleştiriliyor.

Ürün Stok Durumunuzu Kontrol Edin

İndirim uygulanan ürünlerde stok durumunuzu kontrol edin. Veya elinizdeki ürünlerde kaç stok oranında indirim yapacağınızı belirleyin. Eğer stoğunuzdan fazla mağazanızda ürün satışı yaparsanız bu kar-zarar marjınızın bozulmasına ; ürün temin edilemediğinde marka itibarınızın ve müşteri memnuniyetinizin bozulmasına neden olur.

Kargo Firmasından Yaşanabilecek Durumu Bildirin

Black Friday, Efsane Kasım, Efsane Cuma gibi indirim kampanyalarında indirim oranlarından dolayı alışveriş yapma oranı artmaktadır. Artan alışveriş sayısı da hem markalar adına kargolama işlemlerinde hem de kargo firmaları için ulaştırmada aksamalar yaşanabilmektedir. Müşterilerinizin sorun yaşamaması için sitenizde bulunan tahmini teslimat sürelerini düzenleyin ya da teslimat süresine ek olarak ‘Kargo Firmalarından Dolayı Yaşanabilecek Sorunlardan Kargonuz Tahmini Teslimat Süresinde Teslim Edilmeyebilir’ şeklinde açıklamalarda bulunabilirsiniz.

İnidirimleri  Bildirim, Mail ve Pazarlama ile Duyurun

Yapmış olduğunuz indirimleri müşterilerinize duyurmadığınız zaman sizlere olumlu bir geri dönüş olmaz. Yaptığınız indirimleri, indirim oranlarını mobil uygulamalarınızda ve tarayıcı bildirimleri ile müşterilerinizi bilgilendirebilir ve alışverişe teşvik edebilirsiniz. Müşteri mail listenize kampanya ve promosyon mailleri göndererek mailing pazarlama yapabilirsiniz.  Sitenizde süreli pop-up reklam yayınlayarak sitenize giren müşterilerinize kampanyayı tanıtabilir, site içerisinde ki slider ve bannerlarınızın indirim temalı olmasına dikkat edin.

Reklam Kampanyalarınızı Düzenleyin

Reklam kampanyalarınızı ve reklam stratejilerinizi doğru belirleyin. İndirim kampanyanız başlamadan önce indirim günlerinizi belirten reklamlarınızı hazırlayın. Böyle müşterilerinizin zihninde yer edinmiş olursunuz. Arama motoru reklamlarınızı ve sosyal medya reklamlarınızı rakip analizi yaparak doğru stratejilerle oluşturabilir ve kasım indirim kampanyalarını kar marjını yükselterek kapatabilirsiniz.

Sitenizde Stok Bildirilerinde Bulunun

e-Ticaret sitesinde yapacağınız bazı satış stratejileri ile doğru bir pazarlama gerçekleştirebilirsiniz. Site içerisinde ürünlerinizde yapacağınız ‘Bu Fiyata X Ürün’, ‘İndirimde Sınırlı Stoklar’ tarzında stok bildirileri ile müşterilerinizi alışverişe yönlendirebilirsiniz. Bu ve bunun gibi farklı pazarlama stratejileri ile kasım indirimlerinde diğer e-ticaret siteleri ile doğru yarışabilirsiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR