Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

e-Ticaret ve Sanal POS (VPOS)

 e-Ticaret ve Sanal POS (VPOS)

Günümüz değişen alışveriş alışkanlıklarında bizler için en vazgeçilmezlerden biri de kredi kartları oldu. Hem online alışverişlerde hem de normal alışverişlerde kredi/banka kartlarımızı kullanarak alışverişlerimizi tamamlıyoruz. Hal böyle olunca elektronik ticaretlerin vazgeçilmez aracı olarak “POS” sistemleri devreye giriyor. “Point Of Sale” yani “Ödeme Noktası”nın kısaltması olan bu sistem ticaretin kritik rollerinden birini oynuyor.

Alışveriş işlemi web üzerinden gerçekleştiğinde ise  POS sisteminin geliştirilmiş versiyonu olan “Sanal POS” sistemi devreye giriyor. POS-VPOS (Virtual Point Of Sale) sistemleri alıcı-satıcı tada satıcı-tedarikçi arasında online ödeme gerçekleştiren bir sistemdir. Bu altyapı mantığında geliştirilerek bu ödeme zinciri farklı versiyonlarda karşımıza çıkıyor.

 

E-Ticaret’te Sanal POS

e-Ticaret sitelerinde alışveriş yapmak için size farklı ödeme yöntemleri sunuyor. Bunlar Havale, Mail-Order, Sanal POS vb. olarak karşınıza ödeme sırasında çıkıyor. Bu ödeme yöntemleri arasında Mail-Order’ın güvenilir olmaması, Havale sisteminin ise ödeme gününü bekletmesi nedeniyle en çok tercih edilen sistem Sanal POS oluyor.

Firmaların Sanal POS sistemini sitelerine dahil etmek için farklı alternatifleri bulunuyor. Bunlar direkt bankalarla iletişime geçerek Sanal POS sistemini edinmesi veya Sanal POS hizmetleri veren yazılım-firmalarla anlaşarak sitesine VPOS sistemini dahil edebilir.

Ülkemizde başlıca Sanal POS hizmeti veren bankalar Akbank (AKPOS), VakıfBank (VPOS-724), Yapı Kredi Bankası (POSNET), Garanti Bankası (Garanti Sanal POS), FinansBank (Finans WebPOS) olarak sıralayabiliriz. Eğer firma direkt olarak bankalar ile temasa geçmek isterse bankaların istedikleri şartları ve belgeleri karşılayarak Sanal POS sistemini edinerek sitelerine entegre edebilirler.

Diğer bir yöntem ise Sanal POS hizmeti veren firma ve sistemlerle markanın anlaşmasıdır. Ülkemizde iyzico, PayU, iPara, TurkPOS,BKM Express gibi farklı pos sistemleri veya ödeme yöntemleri bulunmaktadır. Bankalarla uğraştırmayı gerektirmeyen bu sistemler ile tek bir sözleşme ile birçok bankanın kullanıcısından ödeme alabilirsiniz. Fakat burada her ödeme yönteminin kendine ait şartları olduğu unutulmamalıdır.

 

Sanal POS Güvenli Midir?

Sanal POS sistemlerinin kullanmak için öncelikle güvenilir bir web sitesine sahip olmanız gerekmektedir. Bankaların ve firmaların güvenlik adımlarını ve şartlarını yerine getirmeden sanal POS sahibi olmanız işinizi zorlaştıracaktır. Tüm şartları karşılamanız dahilinde VPOS sisteminde sorun yaşamadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Sanal POS Sisteminin Avantajları Nelerdir?

e-Ticaret yoluyla sanal ortamda gerçekleştirilen alışverişlerde VPOS sistemi en etkili ve güvenli yöntemlerden biridir. Hızlı, kolay ve güvenilir bir işlem gerçekleştirmenizi sağlar.

 * Kullanılan sanal POS sistemi sitelerinizde ki ziyaretçilerde ve satışlarda yüksek oranda artış sağlar. Ödeme yöntemi kısıtlı sitelerde kullanıcı alışveriş ve etkileşim oranı düşüktür.

 * Sanal POS sistemi pazarda sizlere rekabet gücünde artı puan olarak geri dönüş sağlayacaktır.

 * E-Ticaret üzerinde gerçekleştirilen alışverişler kısa sürede tamamlanır.

 * Siparişler ve para aktarımları anlık olarak raporlarla takip edilir ve veri tabanına aktarılır.

 * Bölgesel olmayan e-ticaret sistemi ile her yere satış yaparak ödeme alabilirsiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR