Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi ETBİS Kaydı Nedir ve Nasıl Yapılmaktadır ?

 E-Ticaret Sitesi ETBİS Kaydı Nedir ve Nasıl Yapılmaktadır ?

Günümüz dünyasında e-ticaret, hayatımızda büyük bir yer kaplamaktadır. Dünya salgının pençesindeyken sanal yaşamımız oldukça önem kazanmıştır. E-ticaret siteleri bu dönem dünyada oldukça kullanışlı hale getirilmiştir. Etbis sistemi ise sanal dünya üzerinden alışveriş yapan vatandaşlarının haklarını korumak ve bu sanal işlemleri kayıt altına almak üzere Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından 1 aralık 2017 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Peki nedir bu ETBİS ? E-Ticaret Siteleri Etbis kaydını nasıl gerçekleştirebilir?

ETBİS Nedir?

ETBİS’in açılımına baktığımız zaman karşımıza Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi çıkmaktadır. İnternet üzerinden satış yapan siteler ilk evvel bu kayıt sistemine dahil olması gereklidir, aksi takdirde 5.000 ila 20.000 Türk lirası ceza ödemek zorunda kalmaktadır. Bu sistemin öncellikle amacı alışveriş yapan vatandaşın haklarını korumak ve internet üzerinden yapılan işlemleri kayıt altına alarak istatistik toplamak ve ayrıca sahteciliğin önüne geçmek amacıyla güvenli bir sanal dünya vadetmektedir.

ETBİS’e Nasıl Kayıt Olunur?

ETBİS sistemine markanız ve e-ticaret markanız için kayıt olmak çok basit bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet üzerinde hizmet ve mal satan ticari firmalar eticaret.gov.tr sitesini ziyaret edip giriş bölümüne tıkladıklarından sonra e-devlet sitesine yönlendirilir ve firma sahibi bilgilerini girmelidir.  Firma sahibinin ticaret odasına veya esnaf odasına kayıt olması gereklidir ve bilgileri MERSİS veya ESBİS tarafından otomatik olarak sistem tarafından karşımıza çıkartılır, ardından yönlendirmeler doğrultusundan sizden istenilen bilgileri itina ile doldurduktan sonra onaylanmak bu üzere bakanlığa gönderilir. Doldurulması gereken bilgilere kısa değinirsek: Mal ve hizmet, firma türü, ödeme ve banka, veri tabanı, kargo bilgileri, depo ve üretim yeri olarak karşımıza çıkmaktadır.

ETBİS’e Kayıt Zorunlu Mudur?

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından internet üzerinden mal ve hizmet satışı gerçekleştirmek isteyen gerçek veya tüzel kişiler online mağazaları için ETBİS sistemine kayıt zorunlu tutulmuştur. Vatandaşların ve devletin güvenliği doğrultusunda güvenlik, istatistik ve sahtecilik gibi konuları bu sistem üzerinden takip etmektedir.

ETBİS Sistemine Kayıt Yaptırmamanın Cezası Nedir ?

E-Ticaret siteleri ETBİS sistemine kayıt yaptırmadan internet üzerinde mal, hizmet satışı yapan gerçek veya tüzel kişiler vatandaş tüketici haklarını tehlikeye atmasıyla beraber ülke hukuku karşısında suç teşkil etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından para cezası uygulanmaktadır. 5.000 ila 20.000 Türk lirası para cezasına çaptırılmaktadırlar.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR