Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E-Ticaret Sitenize Backlink İçin Neler Yapabilirsiniz?

 E-Ticaret Sitenize Backlink İçin Neler Yapabilirsiniz?

E-Ticaret sitelerinin yükselmesi için gereli olan SEO hizmetlerinin başında backlink hizmeti gelmektedir. İnternet sitenizin Google üzerinde daha iyi bir sıralama sağlaması , organik ziyaretçi trafiğinin de artmasına yardımcı olacaktır. Bu yazımızda sizlere backlink satın almaktan bahsetmeyeceğiz. Backlink için organik olarak , markanız ve internet sitenizle ilgili sitelerden yönlendirmeler yapmaktan bahsedeceğiz.

Backlink satın almak tamamen farklı bir konudur. Teknikleri fazla, bot olarak tabir edilen kaliteli linkler dışında kalitesiz linklerin çok olduğu ve bu sebeple markanızı ve internet sitenizi zarara sokmaması için genel olarak backlink satın alma yapacaksanız lütfen bilinir siteleri tercih etmenizi öneririz. Onun dışında backlink hizmeti satan kişilerden satın almanız siteniz için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

İnternet sitenizi üzerinden organik olarak backlink çalışmaları yapabilirsiniz. Böylelikle sayfanızın sıralamasının yükselmesine pozitif yönde arttırabilirsiniz. Bugün de çalışmaları nasıl yapacağınızı ele alacağız. İlk önce basit bir şekilde backlink nedir bahsedelim.

Backlink Nedir ?

Backlink sizin internet sitenizin başka bir internet sitesinde link olarak yer almasıdır. Yönlendirilmesidir. Örneğin “Tatil için öneriler” isimli bir blog yazısı mevcut. Bu tatil için öneriler yazının içinde ‘Tatile gitmeden tatil çantanız hazır mı ?’ diye bir link koyarak sizin e-ticaret sitenizin linki ile sitenize yönlendirilmesi , ve sonuçta linkin sizin internet sitenize ziyaretçi olarak geri dönüşü olmasıdır. Sonuç olarak Google sizin çanta konusunda bilgili bir site olduğunuzu algılayarak sizi çanta konusunda daha çok üst sıralara çıkarmaya özen gösterecektir. Tabi bunda siteniz içeresinde ki verilerin ve ‘Site İçi SEO’ işlemlerinizin sağlıklı olarak yapılması şarttır.

Organik Backlink Almak İçin Neler Yapabiliriz ?

Organik backlink , internet sitenize backlink almak için strateji oluşturmanız ve siteniz için hangi adımları takip edeceğini belirlemek gereklidir. Bu süreçte neler yapmanız gerektiğini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Web Sitenizde 404 Hata Sayfalarını Düzenleyin.

Bir link üzerinden sitenize gelen ziyaretçileri 404 hata sayfaları karşıladığı zaman bu backlink sizleri pozitif yönden etkilemeyecektir. Gelen ziyaretçinin sitenizde geçirdiği vakit kadar backlink faydası olacağı için , 404 Hata sayfalarını kontrol ederek kaldırmalısınız.

  • Kaliteli ve Orijinal Blog İçerikleri Oluşturmayı Deneyin

e-Ticaret sitesi olsanız dahi küçük ve orta işletmelere en çok önerdiğimiz konulardan biride sitenizin içinde blog kısmına yer verilmesidir. Kaliteli ve orijinal blog içerikleri hazırlayarak , belli bir konu üzerinde farklı fikirler , ipuçları paylaşabilirsiniz. Bu paylaşımlar sitenizin Google tarafından yükselmesine fayda sağlayacaktır. Örneğin gözlük satan bir e-ticaret siteniz var ise blog kısmına tatil ilgili içerikler veya gözlüğü aklınıza getirebilecek tüm içerikleri paylaşabilirsiniz. Tabi ki gözlükten çok uzak konuları paylaşarak internet sitenize de ziyaretçi çekebilirsiniz. Ancak blog içerikleriniz e ticaret sitenizle benzer içeriklerin olması sizler için e-ticaret kısmının Google tarafından daha çabuk fark edilip üst sıralara çıkmasına olanak sağlayacaktır.

  • Sosyal Ağları Aktif Olarak Kullanın ve Yönlendirmeler Yapın

Tüm sosyal medya kanallarında e-ticaret sitenizin profilini oluşturun. Bu sosyal ağlarda backlink için kullanabilirsiniz. Özellikle profilinizde e-ticaret linkiniz koymak faydalı olacaktır. Bunun yanında blog sayfasında paylaşmış olduğunuz ve insanlar tarafından okunacağını düşündüğünüz içerikleri sosyal medyada paylaşarak , organik ziyaretçiler gelmesini sağlayabilirsiniz.

  • Trend ve Güncel Konulara Hakim İçerikler Oluşturun

Güncel ve yenilikçi konuları içeren bloglar daha kolay şekilde üst sıralara çıkacaktır. Örneğin korona hakkında içerikler bir anda yükseldiği için daha çabuk üst sıralara çıkmanıza fayda sağlarken geçmiş tarihle olan bir konuyu paylaştığınız zaman Google hali hazırda o konuda olan siteler arasında sizleri yükseltmeyi pek olumlu görmeyecektir. Paylaşımlarınızı sosyal medyada paylaşarak insanların dikkatini çekerek ziyaretçi sağlayabilirsiniz.

  • Konuk Yazarlığa Önem Gösterin

Backlink almanın farklı bir yolu başka bir internet sitesinde e-ticaret siteniz ilgili bir konuyu yazabilmektir. Konuk yazarlık yapmak siteniz için oldukça ideal yöntemlerden biridir.

Farklı internet sitelerinin üzerinde konuk yazarlık yaparak , belli bir konuyu tanıtabilir ya da kullanıcıları bilgilendirebilirsiniz. Bu yazacağınız yazılarda kendi eticaret sitenize yönlendirme linkleri ekleyerek , bu yayıncıların sitelerine gelen ziyaretçilerin sizin sitenizi ziyaret etme şansını sağlayabilirsiniz.

Tüm siteler size iyi bir backlink sağlamaz. Sektörünüz ve sizin yaptığınız e-ticaret işiyle ilgili olabilecek olan alan adı otoritesi ve sayfa değeri yüksek olan sitelerden backlink almanızı öneririm. Konuk yazarlığını her siteye yapmak bizlere fayda sağlamayacaktır. Önemli olan kaliteli sitelerde kaliteli içerikleri girerek ziyaretçi çekmeyi sağlamaktır.

  • Farklı İçerik Türlerini Birleştirin

Sadece düz bir metin odaklı içerikler ziyaretçileri çok fazla ilgisini çekmeyen türlerdir. Bu sebeple farklı içerik türlerini birleştiren blog içerikleri hazırlamanız alacağınız backlink oranını da arttıracaktır. Blog içeriklerinize videolar , resimler eklemek blog içeriklerini daha kaliteli ve daha okunabilir bir içeriğe dönüştürecektir.

  • Takım Etkinlik veya Grup Sponsorlukları Deneyebilirsiniz

Farklı kanallardan link edinmek ve marka bilinirliğinizi arttırmak sebebiyle sponsorluk çalışmalarıda yapabilirsiniz. Orta seviyedeki işletmelere tavsiye ettiğimiz bu backlink türü , belli bir taraftarı olan belli bir takipçisi olan kişileri de sponsorluk için kullanabilirsiniz. Bu çalışmalar SEO için önemli olduğu gibi aynı zamanda markanızın insanlar tarafından tanınabilmesi için oldukça önemli bir konudur.

  • Influencer Pazarlama Yolunu Denemeyi Unutmayın

Backlink almak için farklı bir çalışma yolu olarak influeencer hesaplarla yapabileceğiniz pazarlama çalışmaları olabilir. Özellikle aktif takipçisi olan influencer hesaplarla yapacağınız reklam çalışmaları hem markanızın insanlar tarafından tanınması hem de backlink açısından sitenizin Google tarafından yükselmesi konusunda başarılı yol olabilir.

Son olarak, e-ticaret için backlink için başlangıç seviyedeki kişilere önerimiz blog açmasıdır. Orta seviyedeki kişiler konuk yazarlıkları , influencer çalışmaları şeklinde backlink hizmeti şeklinde ve marka isimlerini yükseltecek paylaşımlarda bulunarak internet sitenizi Google sıralamalarında yükseltebilirsiniz.. Unutmayalım ki backlink hizmeti kolay gibi gözükse dahi her backlink doğru backlink değildir. Kaliteli internet sitelerinden backlinkler edinmede dikkat etin.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR