Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

e-Ticaret Sitelerinde Yapılabilecek Optimizasyonlar Nelerdir ?

 e-Ticaret Sitelerinde Yapılabilecek Optimizasyonlar Nelerdir ?

Her sektör sitesinin olduğu gibi e-ticaret sitelerinin de kendine özel optimizasyon teknikleri bardır. Optimizasyonlar genelde kullanıcı en iyileştirmeleri, sektör rekabet araştırması göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir.

e-Ticaret sitenizin anasayfasından ürün detay sayfasına, ödeme kısımlarından sipariş bilgilendirme bölümlerine kadar her alanı optimize edebilirsiniz. Kullanıcı deneyimini arttırmak ve SEO iyileştirmeleri ile sitenizi geliştirmek bu optimizasyonların temel hedefi olmalıdır.

Temel e-Ticaret Optimizasyon Adımları

→  Sitenizin anasayfası her müşteriye hitap edecek şekilde geliştirilmelidir. Slider, vitrin ürünleri, reklamlar ve kampanya çeşitleri birden farklı kategoride yerleştirerek her müşteri kesimine hitap edecek ürünleri sunmanız gerekmektedir. Çünkü sitenize gelecek müşterilerin ilgi alanını bilemezsiniz.

→  Anasayfa yüklenme hızınız ve sitede gezinme hızı en yüksek düzeyde olması gerekmektedir. Ziyaretçilerinizin siteden çıkma oranını düşürmek ve anlık karar vermelerine etki etmek için bu önemli bir etkendir.

→  Sitenizdeki birçok adımı basitleştirmeniz gerekmektedir. Ödeme adımlarında gereksiz alanları, form verileri basitleştirerek daha sonuç odaklı olmanız gerekmektedir.

→  Sitenizde ürünleri daha kolay sayın almaya olanak sağlayan tek tıkla alışveriş veya üyeliksiz alışveriş adımlarını bulundurmalısınız.

→  Müşterilerinizi e-mail bültenlerine abone olmalarını sağlayarak haftalık veya aylık e-mail bültenleri ile onları kampanyalarınızdan haberdar edebilirsiniz.

→  Özgün içerik paylaşımı ile siteniz içerisine bir içerik/blog bölümü ekleyerek sitenizin ziyaretçilerini farklı kaynaktan gelmesine olanak sağlayabilirsiniz.

→  Ürünlerinizin başlık, meta açıklama, meta başlık veya içerik kısımlarından heading başlıklarına kadar inceleyerek SEO ve arama motoru tarafından daha doğru değerlendirilmesine olanak sağlayabilirsiniz.

→  Sipariş takip ve kargo rakip modülündeki işlem ve zahmet gerektirici işlemleri tek tıkla sorgulama alanına kadar düşürerek müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.

Yukarıdaki gerçekleştireceğiniz basit ve temel e-ticaret optimizasyonları ile sitenizi geliştirebilir; satışlarınızı ve ziyaretlerinizi arttırabilirsiniz. TozSoft e-Ticaret Danışmanlığı ile sizin adınıza sitenizi tamami ile optimize ederek düzenler ve sizlere teslim eder.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR