Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E-Ticaret Mobil Uygulaması Nasıl Olmalıdır?

 E-Ticaret Mobil Uygulaması Nasıl Olmalıdır?

İnternetin gelişmesiyle beraber öne çıkan e-ticaret siteleri, işletmelerinizi daha iyi tanıtmanıza yardımcı olur. Birçok tüketici telefondan e-ticaret sitelerine girdiği için, mobil uyumlu bir site sahibi olmak satışlarınızı arttıracaktır.

Bunun da ötesinde bir uygulamaya sahip olursanız, daha fazla indirme elde edebilir; böylece kullanıcılara daha pratik çözümler bulabilirsiniz. Zira telefon tarayıcısından giriş yapmaktansa, aplikasyon her zaman daha hızlı çözümler sunar.

Ancak bu durum, rastgele, hatalı uygulamaların bir profesyonel çözüm sunmaz. Eğer dikkat etmezseniz kullanıcı deneyimi azaldığı için, satışlarınızın düşmesi de mümkündür. Toz dijital ortamlarda satışlarınızı arttırmak için profesyonel çözümler sunmakta olup, hızlı ve kolay bir arayüzle tüketicilere daha iyi hitap etmeniz sağlanır.

Kullanıcı Dostu Olmalıdır

Günümüzde her site ve uygulama kullanıcı dostu olarak hazırlanmalıdır. İnternet teknolojisinin ilk çıktığı günlerde ziyaretçileri daha fazla tutabilmek için karmaşık yapılar ön planda olmuş da olsa, günümüzde bu düşünce bulunmaz.

Kullanıcılar bir uygulamaya veya siteye girdiğinde, hızlıca çözüm bulabilmeyi talep eder. Eğer buna önem verilmezse tercih edilebilecek alternatifler her zaman vardır. Bu nedenle telefondan e-ticaret uygulaması yaparken her zaman kullanıcılar olmalıdır.

Arayüz kolay erişilebilir olmalı, sitenizde sunduğunuz tüm imkânlar burada da yer almalıdır. Zira günümüzde internetin yüzde 80’inden fazlası mobil cihazlardan kullanılmaktadır.

Altyapısı Güçlü Olmalıdır

Güçlü bir altyapı kullanıcılara problemsiz bir platform sunar. Donmalar, teknik hatalar, yavaş açılmalar her zaman olumsuz bir etki oluşturur. Zira insanlar artık en küçük hatadan dolayı bile farklı seçenekleri tercih edebilmektedir.

Dolaysıyla uygulama projesi başlamadan önce dikkatli bir şekilde planlanmalı; içerisinde ne olacağı, neyin nasıl yapılacağı düşünülmelidir. Ardından altyapı da bunu destekler vaziyette hazırlanmalıdır. Ayrıca gelecekte yapılacak güncellemeler ve eklentiler de göz önünde bulundurmalıdır.

Eğer altyapıda buna yönelik sorunlar varsa, işlemler yapılırken büyük zorluklar çıkacaktır. Bu durum maddi kaynak harcanmasını da maksimuma çıkaracaktır. Telefondan e-ticaret uygulaması yaparken buna dikkat ederseniz, tüketicilerinizi daha mutlu ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Kodlama Fazla Olmamalıdır

Her ne kadar kolay gibi dursa da kodlama oldukça zordur. Küçük bir hata bile tüm kod satırında sorunlara neden olabilir. Ayrıca kodlama esnasında kısaltmak çeşitli şekillerde mümkündür.

Uzun kodlarla oluşturulacak bir telefondan e-ticaret aplikasyonu çalışacak olsa da bunun iki anlamı bulunacaktır. Bunların ilki sistem özellikleridir. Kodlar fazlalaştıkça gereken boyut ve sistemden talep ettiği özellikler yükselir. Bunun sonucunda her cihaz yükleyemeyeceği için, hitap ettiğiniz kitle düşer.

Ayrıca fazla kodlar uygulamanın daha yavaş açılmasına, yüklenme sorunlarına neden olur. Bu nedenle aplikasyonda özen gösterilmeden kodlama yapılması size performans kayıplarına, buradan da hareketle müşteri kayıplarına neden olur.

Navigasyona Dikkat Edilmelidir

Firmanız için e-ticaret uygulaması geliştiriyorsanız, önemli etmeniz gerekenlerden bir diğer unsur da navigasyondur. Zira bilgisayarlara nazaran telefonlar çok kısıtlı bir ekrana sahiptir. Bu da ziyaretçilerin uygulamada öncelikle göreceği kategorilerin, butonların sınırlı olacağıdır.

Dolayısıyla uygulamayı hazırlarken gerek ana sayfasında, gerekse diğer sayfalarda neyin, nerede olacağını planlamanız ve buna bir telefondan e-ticaret uygulaması oluşturmanız gerekir. Ancak az ve öz değilse sadece görüntü kirliliği oluşturmaz. Aynı zamanda müşterilerinizin dikkatini dağıtır ve hız, performans sorunlarına neden olur.

Ayrıca ürünler arasında arama yapabilmek, müşterilerinize daha hızlı sonuçlar almasını sağlar. Bu nedenle bir tane bulundurmak daha hızlı çözüm sunmanıza yardımcı olur.

Ayrıca insanların sitede daha iyi hareket etmesini, sorun yaşamamasını istiyorsanız, sayfanın bir yerinde navigasyona yer vermek oldukça güzeldir. Böylece ziyaretçiler bunu kullanarak daha hızlı ulaşım yapabilir.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR