Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır?

 Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır?

Dropshipping, alıcı ile satıcıyı bir platformda buluşturmaktır. Yani eğer bir ürünü alacak ortada bir alıcı var ise, bu ürünü üreten veya üretenden alıp satan bir satıcı da vardır. İşte bu noktada alıcı alacağı ürünü nereden alacağına karar vermesi uzun süre alabilir. Çünkü internet ortamında milyonlarca ürün satışı var. Satıcının da bu milyon ürünü satan e-mağazaların içerisinden sıyrılıp satışını yapması çok zordur. O yüzden burada devreye dropshippingler giriyor. Alıcıyı satıcı ile internet ortamında buluşturuyor.

Dropshipping Stoksuz E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Öncelikle bilmeliyiz ki bir dropshipping ürün almaz, bu ürünü depolamaz, sadece internet ortamında mağazasında sergiler. Detaylıca olaya bakarsak, ilk olarak bu işi yapmak isteyen bir kişi sitesini kurmalı ve kurduğu siteyi kolay anlaşılır bir şekilde oluşturmalı. Siteye Aliexpress gibi Çin’de üretimi yapılan ürünleri satan sitelerden, ürünlerin kodlarını ve açıklamalarını alıp sergilemeli. Daha sonra Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya mecralarından sitenin reklamını yapmalı. Bu reklamı yaparken ulaşacağı kitleyi iyi belirlemeli, satacağı ürünü kimin alacağını iyi seçmeli ki ürün satılabilsin. Bu noktada yaptığı tek şey bir site kurmak, ürün kodlarını alıp siteye yerleştirmek ve reklamını yapmak. Burada maliyet olarak oluşan tek şey sitenin reklamını yapmak. Ama zaten göründüğü üzere bir dükkan kiralayıp, onun içini eşya doldurup, dükkanın reklamını yapmak kadar çok maliyeti olan bir olay değil. Bu kademelerin hepsini gerçekleştirdik diyelim; en sonunda sipariş geldi, buradan sonra yapmamız gereken şey ürünün kodunu hangi siteden alıp yerleştirdiysek, tekrar o siteye girip ürünü sipariş vermek, fakat tek fark adrese alıcının adresini yazmak. Sonuç olarak biz burada ne yapmış olduk? Alıcı ile satıcıyı buluşturduk. Ürünü görmedik, satıcıyı görmedik, alıcıyı görmedik.

Yazıyı okuyana bu işin kolay bir iş olduğu görülebilir, fakat her ticari işte risk olduğu gibi bu işte de risk var. Ürünün iade edilmesi gibi, bir süre sonra kazanç yükseldiğinde satış yaptığın ülkede şirket kurman gerektiği gibi, dolayısıyla o ülkede vergi ödemen gerektiği gibi.

İnsanlar Neden Dropshipping’i Kullanır?

Aliexpress gibi internet mağazaları bilinirliği olan mağazalar evet. Aklınıza satın alacak kişi bu mağazalara girip alışveriş yapacağına neden benim kurduğum sitemden alışveriş yapsın ki sorusu gelebilir. Bu çok açık aslında başta da söylediğim gibi, ürün öyle herkese gereken bir ürün olmak zorunda değil. Örnekle açıklayalım. Mesela Amerika da gayet zengin olan bir adam düşünelim. Bu adam zenginse eğer belirli hobileri olmalı. Bu adamın golf oyununa merakı var diyelim, o zaman siz de sitenizde golf ekipmanları satmalısınız. Unutmayın burada önemli olan şey sattığınız kitlenin zengin kesim olması. O kişi siteleri araştırıp hangisi daha ucuz diye bakmaz, görür beğenir ve alır. Bu yüzden sattığınız ürünü 3 katına kadar satabilirsiniz.

Dünyada internetten alışverişin arttığı 2015 yılından beri aşikar, bu oran Amerika’da daha da artmış durumda. Sizde dropshipping ’i daha ince detaylarıyla araştırıp bir site kurarak bu işe başlayabilirsiniz. Burada size öneri olabilecek şey, en azından ilk başta bu işi ek iş olarak görmenizdir. Çünkü bu iş sürekli gelir getiren bir iş değildir, bir ay çok fazla kazanmış olmanız diğer ayında aynı şekilde geçeceği anlamına gelmez. Belirli bir süre sonra siteniz ziyaretçileri artmış ise eğer ve belirli bir bilinirliğe, kitleye ulaşmış iseniz ancak o zaman bu işi kendi işiniz olarak görüp bütün enerjinizi bu işe verebilirsiniz. Unutmayın bu işte çok dikkatli olmak gerekir, para kazanma oranınız arttıkça, yatırım yaptığınız parayı da o oranda arttırmanız daha az riskli olacaktır.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

1 Yorum

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR