Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Dropshipping İçin En İyi Pazar ve Satılacak En İyi Ürünleri Bulma Rehberi

 Dropshipping İçin En İyi Pazar ve Satılacak En İyi Ürünleri Bulma Rehberi

2021’de bir stoksuz satış işine nasıl başlayacağınıza dair bu eksiksiz kılavuz, bu yöntemle en özlü ve anlaşılması kolay şekilde para kazanma hakkında bilmeniz gereken her şeyi içerir. Bunu yazıyı inceledikten sonra, bir niş seçmek, tedarikçiler, ürünler bulmak, stoksuz satışın avantajları ve dezavantajları, trafik oluşturmak vb. gibi stoksuz satış işinin tüm yönlerini öğreneceksiniz. e-ihracat olarakta geçen dropshipping ile sizde kazancınızı e-ticaret siteleri gibi sağlayabilirsiniz.Bununla birlikte, bu pratik kılavuzla işe başlayın.

Dropshipping Nedir?

Dropshipping’in iş kavramı, mağaza sahiplerinin (bu durumda, siz olursunuz) ürünleri envanterde bulundurmadan satmalarına izin vermeleri ve ürünün tedarikçisinin son müşteriye gönderilmesinden sorumlu olmasıdır. Bu nedenle, damla nakliye, hiçbir envantere sahip olmanız gerekmediği anlamına gelir, bunun yerine tedarikçinizin yerine getirmesi için tek tek siparişleri gönderirsiniz.

İşte stoksuz satış iş modelinin ne olduğuna dair bir örnek:

  • Müşteri, stoksuz satış mağazanıza sipariş verir.
  • Siparişi stoksuz satış sağlayıcınıza gönderin.
  • Stoksuz satış sağlayıcınız tam ürünleri müşterinize gönderir.

Tüm bunlar, stoksuz satış işini çok çekici kılar çünkü ürünler için herhangi bir başlangıç ​​yatırımı yapmanız gerekmez. Stoksuz satış sağlayıcısı, envanter barındırma, yönetme, nakliye vb. Tüm zorlukları ortadan kaldırır. Tek yapmanız gereken, stoksuz satış mağazanıza trafik çekmek ve satış yapmak için çalışmaktır.

Stoksuz Satış 2021’de Karlı Mı?

Stoksuz satış işi başlatmak, düşük giriş seviyesi nedeniyle biraz rekabet edebilir, bu nedenle birçok mağazanın %15 ila %50 gibi oldukça düşük kar marjları vardır. Ancak, durum her zaman böyle değildir ve gerçekten içinde bulunduğunuz dropshipping nişine ve sattığınız stoksuz satış ürünlerine  bağlıdır. Bazı durumlarda, örneğin mücevherleri yönlendiriyorsanız veya gönderileri izliyorsanız, marjlar %100 olabilir. Tabii ki ürünün fiyatına da bağlı, çok ucuz bir ürün satıyorsanız, ürünün gerçek fiyatının yüzde birkaç yüz marjına sahip olabilirsiniz. Örneğin, üreticiden 2 dolara mal olan bir bilekliği satarsanız, en az 10 dolara kolayca satabilirsiniz. Mağazanızda çekişmeye başladığınızda, dropshipping çok karlı olabilir. Sadece birkaç ayda 6 veya 7 rakamlar kazanan pek çok insan var.

Stoksuz Satış İşi Başlatmalı Mısınız?

Stoksuz satış işi çok az yatırım gerektirir ve envanter ve nakliye konusunda endişelenmenize gerek olmadığından, başlamak diğer e-ticaret işlerinden çok daha kolaydır. Bu nedenle, stoksuz satış, çevrimiçi işine yeni başlayan biri için mükemmel bir iştir ve endişeniz buysa, bu kadar büyük riskler almazsınız. Zaten bir e-ticaret mağazasına sahip olan ancak büyük bir hisse senedi satın almak zorunda kalmadan daha fazla ürün denemek isteyen biri için de uygun olabilir.

Ayrıca, bu yatırımı yapmadan ürünlerin iyi dönüşüp dönüşmediğini görmenizi sağlar ve sonuçtan memnun kalırsanız tabii ki ürünleri satın alabilirsiniz. Genel olarak, pazarlamaya, trafik oluşturmaya, dönüşümü optimize etmeye ve diğer her şeyi dışarıda bırakan tüm bu eğlenceli şeylere odaklanabiliyorsanız, stoksuz satış işi tam size göre.

En İyi Pazar Niş Nasıl Bulunur?

Seçtiğiniz niş hakkında ne kadar çok insan tutkulu olursa, ürünleri satmak o kadar kolay olacaktır. İşte bir niş bulmanın bazı harika yolları:

Google Anahtar Kelime Planlayıcı
Google Anahtar Kelime Planlayıcı, ilginizi çeken stoksuz satış nişlerinin arama hacmini ve zorluklarını görmenin harika bir yolu olabilir. Sizi ilgilendiren ilgili nişler veya alt nişler hakkında fikir edinmek için bazı alakalı anahtar kelimeleri görmek için de harika bir araç olabilir.

Google Trendler
Google trendleri, stoksuz satış nişinizi bulmak için başka bir önemli araçtır. Her zaman kullandığınızdan emin olmanız gereken bir tanesidir. Bu araç, düşündüğünüz nişin ilginizi artırıp artırmadığını gösterir. Neredeyse her zaman popülerlik kazanmanın belirtilerini gösteren nişleri seçmek istersiniz. Ancak, bazı nişlerin Google trendlerinde görünmek için yeterli hacme sahip olmayabileceğini, ancak bu, popülerlik kazandıkları anlamına gelmediğini unutmayın.

Ürün İnceleme Siteleri
Şu anda trend ürün inceleme sitelerine aşağıdaki gibi göz atmaksa ne olacağını görmek için iyi bir kaynak:

  • Kutudan Çıkarma
  • Firebox
  • Soğuk Malzeme

Mağazada satılacak en iyi ürünler; İyi ürünler bulmak, stoksuz satış işinin en önemli kısımlarından biri olabilir. Mağazanızda hangi ürünleri satacağınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar:

Düşük Nakliye Maliyetleri
Tedarikçinizde bulduğunuz ürünlerin nakliyesi çok pahalıysa, dropshipping işleri için büyük bir dezavantaj olacaktır. Düşük maliyetli nakliye ürünleri bulmak istiyorsunuz, böylece bu maliyetleri ürün fiyatına dahil edebilir ve dropshipping mağazanızda ücretsiz gönderim sunabilirsiniz.

Ürün Yerel Olarak Mevcut Değil
Müşterinin yakındaki bir süpermarkette devredemeyeceği bir şey bulun, çünkü o zaman mağazanızdan satın alamazlar. İnsanların uzaktan sevk edilmesini bekledikleri bir şeye sahip olmak, tedarikçilerinizin malları teslim etmesi uzun sürerse de affedici.

Büyük Kar Marjları
Evet, 10 dolar değerinde bir şey satmak çok kolay olabilir, ancak 10 dolarlık ürünlerle büyük miktarda para kazanmak büyük miktarda satış gerektirecektir. Bunun yerine, daha yüksek fiyatlı ürünler bulmaya çalışın. 200 dolarlık ürün için 100 ürün, 2000 ürüne göre 10 dolara satmak daha kolay olacak.

Dürtü Satın Alma
En iyi stoksuz satış ürünlerinin bir başka tipik özelliği, sadece yerinde ürün satın almak isteyen kişilerdir. Özellikle stoksuz satış işinde, insanların “bunu düşünmesini” veya diğer mağazalara bakmasını istemezsiniz. O anda harekete geçmelerini istiyorsunuz.

Birbiriyle Uyumlu Ürünler
Mümkünse kolayca satılabilecek ürünleri bulmak mükemmeldir. Yani, el ele giden ürünler. Örneğin, yoga matları satıyorsanız, yoga matı temizleme spreyi de satmak isteyebilirsiniz.

Dropshipping Ürünlerini Bulma

Stoksuz satış ürünlerini bulmak zor bir iştir, ancak bir stoksuz satış mağazasına nasıl başlayacağınızı düşündüğünüzde en önemli şeylerden biridir. İşte bunu yapmanın birkaç yolundan bazıları:

E-Ticaret Siteleri
Bu oldukça basit, ürünlerin satıldığı yere gitmek istiyorsunuz ve neyin iyi sattığını ve müşteri yorumlarının neler olduğunu görmek istiyorsunuz. Ürünleri bulabileceğiniz bazı yerler:

  • Aliexpress
  • Amazon
  • Ebay
  • Alibaba

Dropshipping Ürünleri İçin Sosyal Medya
Bu, iyi stoksuz satış ürünleri bulmanın biraz daha karmaşık bir yoludur, ancak herkese bunu yapmasını tavsiye ederim. Sosyal medyaya bakmak, size yalnızca insanların hali hazırda hangi ürünleri sunduğunu, neyin çok fazla etkileşim sağladığını ve neyin sağlamadığını iyi bir şekilde anlamanızı sağlayacaktır. Elbette Instagram bunun için gerçekten harika, ancak Facebook ve Pinterest’e de göz atabilirsiniz.

Dropshipping Ürün Araştırma Aracı
Neyse ki artık drop shipping ürünlerini bulmayı çok daha kolay hale getiren araçlar var. Genellikle kullanılan ana araçlar:

  • Niş Kazıyıcı
  • Pexda
  • Ecom Avı
  • Dropship Casusu

Hepsi oldukça iyi, ancak fiyatlar ve kesin özellikler bakımından farklılık gösteriyorlar. Bu araçlar binlerce ürünü inceler ve şu anda trend olan en iyi ürünleri sıralar. Eğilimleri, insanların yayınladığı reklamları, etkileşimi vb. Analiz ediyorlar, bu yüzden temelde size biraz iş bırakıyorlar.

Dropshipping Rekabet Mağazası
Bu oldukça garip gelebilir, ancak bu size hangi ürünlerin belirli bir alanda çalışıp hangilerinin işe yaramadığına dair harika bir anlayış sağlayabilir. Sadece stoksuz satış rakiplerinizin en çok satanlarını kopyalamakla kalmayın, şu anda en çok hangi tür ürünleri tanıttıklarını görün. Bunu anladıktan sonra, benzer ancak daha iyi ürünler bulup bulamayacağınızı veya bu ürünlere ek olarak ne satabileceğinizi görün.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR