Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Dropshipping İçin e-Ticaret Rehberi – 2 (Güncel 2021)

 Dropshipping İçin e-Ticaret Rehberi – 2 (Güncel 2021)

İşinizi yürütebileceğiniz birkaç farklı Dropshipping platformu var. Dilediğiniz e-ticarete sitesi altyapısını konfigre ederek dropshipping yapabilirsiniz. e-Ticaret sitelerinde dropshipping yapmanız avantaj sağlayacaktır. Bunun basit nedeni, bu platformların en çok dropshipping eklentisine sahip olması ve aynı zamanda tartışmasız en iyi e-ticaret platformları olmasıdır.

Stoksuz Satış Sağlayıcıları Bulun

Stoksuz satış tedarikçileri bulmak, siparişlerinizi yerine getirdikleri için çok önemlidir. Bu, eğer onlar bir hata yaparsa, sen de yaptın demektir. Bu nedenle, güvenilir ve siparişlerinizi zamanında işleyen stoksuz satış sağlayıcıları bulmak önemlidir. Aliexpress, muhtemelen insanların dropshipping işine başlamasının en yaygın yoludur. Bunun nedeni, seçim yapabileceğiniz milyonlarca ürününüz olması ve ürünleri içe aktarmanıza ve siparişleri çok kolay bir şekilde yerine getirmenize olanak tanıyan uygulamalar olmasıdır.

Dropshipping Sağlayıcıları ABD

Aliexpress üzerindeki hemen hemen tüm ürünler Çin’den gönderilir, bu da nakliye işleminin uzun zaman alacağı anlamına gelir. ABD veya Avrupa’dan dropshipping ürünleri arıyorsanız, Spocket bunun için harika bir araçtır. Dropshipping işiniz için daha kaliteli ürünler bulabilir ve nakliye sürelerini azaltabilirsiniz. Spocket, e-ticaret sistemleri ile çalışır ve ayrıca 25 benzersiz ürün ve sınırsız siparişle başlamak için ücretsiz bir plana sahiptir.

Dropshipping Tedarikçi Rehberi

Yukarıda bahsettiğim yöntemler, ürünleri bulmanızı ve dropshipping işinizin tedarikçi tarafını yönetmenizi çok kolaylaştırıyor.
Ancak daha seçkin sağlayıcılar bulmak istemeniz durumunda Salehoo’ya göz atabilirsiniz. Teknik olarak Google tedarikçilerini stoksuz satış alanlarında kullanabilirsiniz, ancak bu uzun zaman alabilir.

Salehoo zaten sizin için listelenmiş çok sayıda sağlayıcıya sahiptir ve tüm süreci çok basit hale getirir. Sadece hangi satıcılarla çalışmak istediğinizi seçersiniz ve ardından belirli ürünler ve fiyatlar için onlarla iletişime geçebilirsiniz. Sadece bir kerelik ücret ödemeniz gerekiyor ve Salehoo sağlayıcı dizinine 1 yıl boyunca erişebilir veya ayrıca bir ömür boyu erişim satın alabilirsiniz.

Stoksuz Satışın Avantajları ve Dezavantajları

Stoksuz satış işine nasıl başlanacağı sorusuna gelince, artıları ve eksileri olduğunu görmezden gelemeyiz.
Şahsen, dropshipping iş profesyonellerinin o kadar iyi olduğunu düşünüyorum ki, kesinlikle olumsuz yönlerinden ağır basıyorlar, ancak ne bekleyeceğinizi bilmek daha iyi.

Stoksuz satışın avantajları

Envantere yatırım yok

Stoksuz satış işi yürütmenin en iyi kısmı bu olmalı. Tipik e-ticaret işinin aksine, envantere para yatırmanız gerekmez. Bu, bir stoksuz satış işi başlatmanın önündeki engelin çok düşük olduğu ve daha da önemlisi, satılmamış envantere takılıp kalma riskiniz olmadığı anlamına gelir.

Sonsuz ürünler

Envanter için ödeme yapmak zorunda olmamanın yanı sıra, bir damla nakliye işi başlatmak harikadır çünkü seçim yapabileceğiniz milyonlarca ürününüz vardır. Tipik bir e-ticaret işletmesinde, yeni ürünler almak için önce envanter satmanız ve ayrıca ürün geliştirmeye zaman ayırmanız gerekir. Ancak stoksuz satış işi ile mağazanızda yeni ürünler saniyeler içinde alabilir ve işe yaramazlarsa, onlardan da aynı hızla kurtulabilirsiniz.

Üretim ve nakliye ile uğraşmanıza gerek yok

Bu, drop shipping işine başlamak için başka bir şaşırtıcı nokta çünkü konuştuğum hemen hemen herkes ürün üretiminden ve nakliye kısmından nefret ediyor. Bu görevler çok tekrarlayıcıdır ve zaman alıcı olabilir, ancak drop shipping ile bunları atlayabilir ve gerçekten önemli olan şeylere odaklanabilirsiniz.

Dropshipping işi her yerden yürütülebilir

Şahsen, bu stoksuz satışın büyük bir avantajı. İlgilenecek envanteriniz olmadığından, internete sahip olduğunuz sürece mağazanızı kelimenin tam anlamıyla dünyanın her yerinden yönetebilirsiniz. Son birkaç yıldır farklı ülkelerde yaşayarak dünyanın her yerini geziyorum ve bunu hiçbir şey için değiştirmem.

Düşük başlangıç ​​maliyetleri ve riskleri

Envanter maliyetlerini, üretim maliyetlerini, nakliyeyi düşürürken ve hepsini sizin için yaparken, gerçekten ihtiyacınız olan tek şey stoksuz satış mağazanızı açmak için bir e-ticaret platformudur. Bu, stoksuz satış işini başlamak için en düşük maliyetli işlerden biri yapar. Üstelik, bir stoksuz satış işine nasıl başlayacağınızı öğrenmek, geleneksel e-ticaretin tüm yönlerini öğrenmekten çok daha kolaydır. Artı, eğer başarısız olursanız ve hiçbir şey satamazsanız, envantere takılıp kalmazsınız, yani başarısız olmanın stresi olmaz.

Stoksuz satış eksileri

Markalamak daha zor

Bir stoksuz satış işi başlattığınızda, neredeyse herkesin erişebildiği ürünler satarsınız, böylece rakibiniz aynı ürünleri satabilir. Bu, her yerde rekabet olduğu için bir servet kazanamayacağınız anlamına gelmez, ancak kendiniz için bir marka oluşturmak kesinlikle daha zordur.

Envanter üzerinde kontrol yok

Envantere sahip olmanın ne kadar iyi olduğuna çok fazla vurgu yapsam da, aynı zamanda onunla neler olup bittiğini kontrol edemeyeceğiniz anlamına geliyor. Dolayısıyla, tedarikçiniz kusurlu bir şey gönderirse veya ürünleri göndermede gecikirse, müşteri size şikayette bulunacaktır. Teknik olarak müşteri şikayetleriyle bir şekilde ilgilenmeniz gerekir, ancak kendi envanteriniz varsa, bu hataları en aza indirmeye çalışabilirsiniz.

Daha düşük kenar boşlukları

Dropshipping işiniz için bir tedarikçiden ürün aldığınızda, bir üretici fiyatı ödemezsiniz. Doğrudan üreticiye gitmek ve ürünlerini yapmak kesinlikle onları daha ucuza getirecek ve dolayısıyla daha yüksek marjlara sahip olacaktır. Yüksek marjların çok fazla para yatırmaya ve envanteri korumaya değer olup olmadığına kendiniz karar vermelisiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR