Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

CSS Dosya Boyutunu Sıkıştırarak Düşürmek

 CSS Dosya Boyutunu Sıkıştırarak Düşürmek

Geçen yazımızda ” Gzip ile sıkıştırmayı” ele almıştık ve sıkıştırmanın sitemiz üzerinde ne gibi fayda sağlayacağından bahsetmiştik aslında onun devamı niteliğinde olan yazımıza ufaktan bir başlıyayım…

İnternet sitesi yapanların veya bu işe heves sarıp uğraşanların siteyi daha hızlı hale getirmek için yapmaları gereken bir takım çalışmalardan olan css sıkıştırmasını el ile tek tek yapmaya çalıştığınızda oldukça zaman alır.Tek tek bütün kodlar ile uğraşmak yerine bu işi online olarak yapma fırsatımız var.

CSS Dosyası Nasıl Sıkıştırılır

CSS Compressor , sitesine girip, ardından sıkıştırma işlemini yapacağımız .css uzantılı dosyamızın içersinde bulunan kodları kopyalayıp sitedeki  alana yapıştırıyoruz. Ardından Compression Level (Sıkıştırma Seviyesi):  ayarlayıp (yüksekten düşük seviyeye doğru azalan seçeneklerden size en uygunu seçin) biz en üst seçenek olan  “En yüksek biçimde sıkıştırıp en küçük boyutu”  elde etmek adına  “Highest (no readability, smallest size)” kısmı seçip  “Compress” butonuna tıklıyoruz gerisini site kendi hallediyor.

css-compressor-sıkıstırma

Site, resimde de görüldüğü üzere .css uzantılı stil kodlarımızı sıkıştırarak sol tarafta sıkışan kodlarımızı ve sağ tarafta da  %38,65 oranında  dosyamızın sıkıştırıldığı bilgisini verdi.

CSS Dosyalarımızı Sıkıştırmak bize ne gibi fayda sağlar

Css ve diğer dosyalarımızı sıkıştırmak Google speed test ve seo analizi gibi alanlarda yapılan testlerde sitemizin puanını arttırarak sitemizin hem daha hızlı açılmasına hemde sitemizin Google sıralamasında diğer sitelerden  daha değerli olup üstte çıkmasını sağlar.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR