Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

3D Secure Olmadan Alışveriş Yapılabilir Mi?

 3D Secure Olmadan Alışveriş Yapılabilir Mi?

Gelişen teknoloji. Gelişen teknolojiye uyum sağlama. Gelişen teknoloji, fakat vakit ayrılamayan alışverişler. Yeni moda. İnternet alışveriş trendi. Fakat internetten yapılan alışveriş ne kadar güvenli?

3D Güvenli Alışveriş

Alışveriş yapacağız. Fakat bazı siteler güvenli olmamakta en tabi. Dolandırıcılık oranı da gelişen teknolojiyle beraber artmaktadır. Biz insanlarda zaten güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmamalıyız. Fakat bunun bilincinde olmayan birçok insan yok mu? Var tabi ki. İşte burada devreye secure giriyor. Yani ‘güvenli alışveriş’. 3D Secure.

Daha güzel bir tanımla açıklayacak olur isek: web siteleri üzerinden, kredi kartı ile yapılacak ödemelerde kart sahibinin kart güvenliğini sağlamak amacıyla bankaların firmalar ile yaptığı ortak çalışmadır, diyebiliriz. 3D ile yapılan ödemelerde banka tarafından sunulan özel bir özel bir 3D işlem sayfası açılır ve alışverişin gerçekleştirileceği kredi kartı sahibinin cep telefonuna bir kod mesaj ile gönderilir. Bizde bu kodu açılan 3D ekranına belirtilen süre içinde giriyoruz. Ve alışverişimiz güvenli bir şekilde geçekleştirilmiş oluyor. Bu şekilde yapılan başarılı ödeme işlemlerinde, banka herhangi bir olumsuzluk oluşturabilecek davranışın sorumluluğunu üzerine alır.

Bu 3D güvenlik sistemiyle çalıntı bir kredi kartıyla alışveriş yapılması önlenmiş olur. Başkası kartımızı çalsa dahi hiçbir şekilde işlem gerçekleştiremez. Bunun için kart sahibinin onayı gerekir. Kart sahibi de böyle bir hata yapmayacağı için gerçekleşecek olan bu ödeme banka tarafından ve kart sahibi tarafından onaylanmadığı için gerçekleşmez.

Alışveriş 3D Secure Siz Olur Mu?

3D Secure, koruma ve kolaylık kelimelerini içinde barındırır. Alışverişlerde içimiz huzurlu bir şekilde ödeme yaparız. Bir sıkıntı çıkmayacağının bize garantisini verir. 3D secure mağazalara da kolaylık sağlar. Kartın gerçek sahibinin işlemi yapan kişi olduğundan emin olur. Böylece e-ticaret işlemlerinin kötüye kullanılmasına engel oluyor.

İşlem bu şekilde gerçekleştirildiğinde kişinin ‘ben yapmadım’, ‘benim onayım olmadan işlem yapılmış’ gibi itirazlarını engelleyerek inkar edilmesi engelleniyor. 3D secure sistemini neredeyse her banka desteklediği için artık 3D neredeyse her sitede mevcut. Eğer sizde güvenli alışveriş yapmak istiyorsanız 3D olmadan alışveriş yapmazsınız. Ve tabi bilgilerinizi de paylaşmamak adına.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR