Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Online Alışveriş (e-Ticaret) Nedir?

 Online Alışveriş (e-Ticaret) Nedir?

 

Online alışveriş, günümüzde genellikle kadınların bazen de erkeklerin kullandığı yeni bir alışveriş yöntemidir. Bilgisayar, tablet ve laptopla yapılabileceği gibi telefonla da online alışveriş yapılabilir. Tek farkı satıcıyı görmüyor ve pazarlık yapamıyorsunuz. Aslında sünnet olan pazarlık artık hiçbir yerde yoktur. Büyük AVM’ler lütfedip indirim yaparsa belki fiyat düşer aksi halde pazarlık artık hayatımızda olmayan bir kavram. Online alışverişin farklı ve güzel bir yanı çok fazla seçeneğin olmasıdır. Birçok büyük firma bu alana ciddi bir şekilde destek vermekte ve özel bütçe ayırmaktadır. Dolayısıyla mağaza mağaza dolaşmaktan kurtulmuş olabilirsiniz.

 

Online Alışveriş için Ne Gerekli?

 

Bu alışverişi yapmanız için bir kredi kartı veya bakiyesi olan bir banka kartınız gereklidir. Artık herkesin hayatında olan internet ve Google bu alışverişin mekanıdır. Yalnız bu alışveriş için çok dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Hırsızlar ve dolandırıcılar bu alışverişte de aktif bir şekilde mesai harcıyorlar. Kart bilgilerinizi düzenledikleri bir tezgahla çalabilir ve istedikleri kadar ya da bakiyeniz (karttaki paranız) kadar alışveriş yaparlar.

 

Online alışverişte güvenli markaların e-ticaret internet siteleri kullanılabileceği gibi mobil uygulamaları da kullanılabilir. Play store veya appstorede birçok markanın mobil uygulaması mevcuttur. Uygulamayı indirmek ve içinde gezinmek için doğal olarak internetinizin olması gerekir. Güvenli ve isim yapmış markalar genellikle dolandırıcılara karşı tedbirlerini almışlardır. Yani bu site veya mobil uygulama ile güvenli alışveriş yapılabilir.

 

Online alışveriş için sırasıyla şunlar yapılabilir

 

1- Ne alacağınıza karar vermelisiniz. Online alışverişle ev eşyasından, ayakkabıya, elbiseye her şey alınabilir.

 

2- Alacağınız ürünün internet sitesine veya telefonunuza indirmişseniz mobil uygulamasına girmelisiniz.

 

3- Mobil uygulama veya siteden beğendiğiniz ürünleri sepete ekle butonu ile alışveriş sepetinize eklersiniz. Genellikle sağ üste olur. Eklenen ürünün sayısı, modeli ve bedeni değiştirilebilir.

 

4- Eklenen ürünlerin toplam bir fiyat değeri oluşur. Alışverişi tamamla butonu ile karşınıza ödeme ve adres bilgileri ile alakalı bir sayfa çıkar. Gerekli kişisel bilgilerinizi ve adresinizi doğru bir şekilde yazarsınız. Güvenmediğiniz sitelerde bu bilgileri kesinlikle girmemek gerekir.

 

5- Adres bilgilerinden sonra ödeme kart bilgileri istenir. Kart sahibinin adı ve soyadından sonra genellikle kartın ön yüzünde bulunan 16 haneli kart numarası, kartın son kullanma tarihi (ay / yıl) ve arka yüzündeki 3 haneli güvenlik kodu istenir.

 

6- Kart bilgilerini de tam olarak girdikten sonra bakiyeniz de varsa alışverişiniz tamamlanmış olur.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Konular

 

Yukarıda bahsedilse de kart bilgilerinizi vereceğiniz için sitenin ya da alışveriş portalının güvenli olması önemlidir. Basit bir dolandırıcılıkla kart bilgileriniz kopyalanabilir. Maddi zararın yanında bilgilerinizle yeni bir klonlanmış kart da oluşturulabilir. Bir diğer önemli husus kart şifresinin, ön yüzdeki bilgilerin ve arka yüzdeki güvenlik kodunun telefonda yetkili biri dahi olsa paylaşılmamasıdır.

 

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR