Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E Ticaretin Öğeleri Nelerdir?

 E Ticaretin Öğeleri Nelerdir?

E-Ticaret, elektronik ticaretin kısaltılmış adıdır. E-Ticaret, internetin yaygınlaşmaya başlanmasıyla birlikte, özellikle 1995 yılından sonra ticaretin yapılacağı malın internet üzerinde tanıtılması, satılması, ödemelerin de internet üzerinde yapılmasının aslında genel adıdır. E-Ticaretin yaygınlaşmaya başlanmasıyla dünya genelinde ticaretin daha kolay bir hale gelmesi sağlanmış ve hem üreticiye hem de tüketiciye büyük rahatlık sağlanarak aslında herkesin mutlu ve kolay bir şekilde alım satım yapması sağlanmıştır.

E-Ticaret, günümüzde öyle yaygın hale gelmiştir ki evimizin yakınında bulunan AVM, süpermarketler hatta ve hatta mahallelerimizde bulunan bakkallar bile elektronik ticarete başlamıştır. Aslında genel olarak baktığımız zaman teknolojinin ve bilimin gelişmesiyle birlikte insan hayatını kolaylaştırma amacına ulaşılmasıyla aslında insanlar daha tembel bir hale de getirilmiştir. İnsanların tembelliği sayesinde de e-ticaret piyasası her geçen gün daha iyi bir hale gelmiştir ve gelişmeye de devam etmektedir. Çünkü insanlar, yakınındaki marketten bir şey almak ya da ihtiyaçları olan şeyi çarşı, pazarlarda arayıp bulmak yerine telefonlarıyla tek tıkla ayağına kadar istetebilmektedir. Bu da alışveriş yapmayı daha kolay hale getirmektedir. Peki, bu bahsedilen ve dünyada onlarca kişiyi zengin eden, hem alanın hem de satanın son derece memnun olduğu bu sistem yani e-ticaret, nasıl kurulur, nasıl yapılır ve temel unsurları nelerdir?

E-Ticaret Nasıl Kurulur? Nasıl Yapılır?

Her şeyden önce e-ticaret yapmaya başlamadan önce satıcının neyi satmaya karar vermesi gerekir. Satmaya karar vereceği ürün, hem satıcının üretmekten ve satmaktan zevk aldığı hem de alıcıların gerçekten ihtiyacı olduğu ve alacaklarını düşündüğü bir şey olmalıdır. Aksi takdirde e-ticaret sitesi ile yüksek oranda kar elde etme hayali son bulacaktır.

Sonraki adım satıcının satacağı ürünü üretimi ya da tedarik etmesidir. Bu hususta da satıcı, ürettiği ürünü son derece kaliteli ürünlerden üretmeli ve sağlık bakanlığı onaylı olmasına dikkat etmelidir ki alıcıların güvenini kazanıp iyi bir şekilde satış yapabilsin. Eğer satıcı, satacağı ürünü kendi üretmeyip tedarik ediyorsa da aynı şekilde kaliteli ve insan sağlığına tehdit oluşturacak herhangi bir unsurun olmayacağına dikkat etmesinin yanında tedarik edeceği ürünün maliyetini ve yapacağı karı da iyi hesap etmesi gerekir. Çünkü maliyeti yüksek olan bir üründen kar elde etmek istiyorsa satış fiyatını da yükseltmesi gerekir ancak bu da fiyatının yüksek olmasından dolayı da az sayıda alıcı elde etmesine sebep olacaktır.

Bir sonraki adımsa bilindik sitelerde ya da kendi kuracağı sitede gerçekten güçlü bir altyapısı olduğuna inandığı bir e-ticaret mağazası kurmaktır. Eğer satıcının gerekli yazılım ve teknolojik olarak bilgisi yetersizse hazır bir mağaza da kurdurabilir.

Satıcının e-ticaret yapacağı mağazası hazırsa çok güçlü ve geniş kitlelere ulaşabileceği reklam çalışmalarıyla birlikte güzel bir şekilde mağazasının açılışını yapması gerekir. Güzel ve şaşalı bir açılış da müşteriyi e-ticaret yapacağı mağazaya çekmede son derece yardımcı olacaktır.

E-Ticaret Danışmanlığı

E-Ticaret Danışmanlığı, özellikle son zamanlarda karşımıza çıkan bir danışmanlık türüdür. E-Ticaret Danışmanlığı yapan kişiler e-ticaret yapacak olan satıcının her türlü satıcılık fikirlerinde, şirketini ya da mağazasını büyütme çalışmalarında fikrini ve yardımını aldığı, ayrıca şirketin ya da mağazanın her türlü reklam ve pazarlama yükünü taşıyan, parasal olarak da mağazanın bütün hesap kitap işini yapan kişilerdir.

E-Ticaretin Öğeleri Nelerdir?

E-Ticaretin en önemli ve en temel dört tane öğesi vardır. Bunlar, ilk olarak ürünün üretimi veya tedarik edilmesi, reklam ve pazar araştırması, sipariş ve ödeme ve son olarak da teslimattır. Tüm öğeleri doğru olarak kullandığınızda e-ticarette başarıya ulaşmanızda herhangi bir engel kalmamaktadır. Ürünlerin tedarikini doğru olarak planladıktan sonra sitenize ürünlerin ekleyerek online mağazanızın kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Ardından ürünlerinizin pazar araştırmasını sağlayarak ürünlerinize doğru reklam çalışmalarını gerçekleştirebilirsiniz. Sitenizde kullanacağınız farklı kartlarla alışveriş seçeneği ve doğru kargo teslimat seçeneği ile başarıya sizde adım adım ulaşabilirsiniz.

TozSoft ile e-ticaret artık bir tık uzağınızda! Doğru e-ticaret paketleri ile sizde başarı artık çok kolay!

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR