Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret Sitesi İpuçları

 Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret Sitesi İpuçları

Hepimiz para kazanmak ve hayatımızı bir şekilde devam ettirebilmek için çalışıyoruz. Mağazalarda, marketlerde, pazar yerlerinde, ofislerde ve daha birçok farklı alanda, farklı sektörde çalışan binlerce hatta milyonlarca insan var. Teknolojinin gelişmesi ve günden güne değişmesiyle birlikte, günümüzde farklı iş sektörleri de karşımıza çıkmaya başladı. Bu sektörlerden bazıları; stok fotoğrafçılığı, blog ve makale yazarlığı, online satış, düğün fotoğrafçılığı, web sitesi tasarımı, e-ticaret sitesi üzerinden satış. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün tabii ki. Son yıllarda popülerliği giderek artan sektörlerden birisi de e-ticaret sitesi üzerinden satış yapmak. Peki e-ticaret sitesi kurmak için neler gerekir? E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-ticarette başarı nasıl yakalanır? Yeni başlayanların e-ticaret sitesi hakkında bilmesi gerekenler neler? Şimdi yeni başlayanlar için e-ticaret sitesi ipuçları neler, bir bakalım…

1) Marka İmajınızı Güçlendirin

Firmanızın ismi,logosu,amblemi,sloganı ve renkleri belirlediğiniz hedef kitlenize, kendinizi gösterebileceğiniz kurumsal kimliğinizi oluşturan en önemli faktörlerdir. Bu da sizin hedef kitlenize markanızı tanıtmada en dikkat etmeniz gereken faktördür. Bunların hepsini; sitenizde en doğru ve etkili şekilde kullanmanız, markanızın imajını güçlendirmek açısından çok önemlidir. Sitenizin tasarımı, seçmiş olduğunuz logolar ve temalar, kullandığınız slogan, markanızın amblemi ne kadar iyi ve dikkat çekici olursa, hedef kitlenizin de o ölçüde dikkatini çekecek ve onlara ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Bu nedenle markanızın imajını her zaman güçlü tutmaya dikkat edin.

2) Ürün Tanıtımına Önem Verin

Çağımız dijital çağ. Bu nedenle insanlar artık dijital ortamı çok aktif şekilde kullanıyor ve bunun imkanlarından da faydalanıyor. E-ticaret sitesi de; dijital ortamda satış yapılan bir yer olduğu için, ürün tanıtımını da bu şekilde yapmak gerekiyor. Satışını yaptığınız ürünlerin tanıtımını ve bilgilendirmesini ne kadar iyi ve etkili biçimde yaparsanız, hedef kitlenizin dikkatini de o ölçüde çekmiş olursunuz. Ürünlerinizin özelliklerini, fiyatını, avantajlarını kısacası ürünlerinizle ilgili tüm özellikleri ayrıntılı ve anlaşılır şekilde açıklamanız hedef kitlenize ulaşmanız açısından önemlidir. Ayrıca hedef kitlenizin büyümesine de sebep olabilir. Ürünlerinizin tanıtımında; tüm özellikleri net bir şekilde anlattığınızdan emin olun.

3) Kaliteli Trafik İçin SEO Konusunu Dikkate Alın

Kurmuş olduğunuz e-ticaret sitesinin dikkat çekmesi ve müşteriler tarafından hızlı bir şekilde geri dönüş sağlaması, satışlarınızın artması açısından son derece önemli. Sitenizin dönüşüm trafiğinin kalitesini arttırmak da sizin elinizde. Bol bol içerik üreterek, farklı ve yeni şeyler ekleyerek, görsel öğeler, ürünlerinizin sağladığı faydalar gibi eklentileri yaparak sitenizi daha aktif ve etkili bir hale getirebilirsiniz. Bu da size; hedef kitlenizin sitenize yönelmesinde etkili bir yöntem olarak geri döner.

4) Sosyal Medya Stratejinizi İyi Belirleyin

Akıllı telefonların çıkması ve teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte sosyal medyayı kullanan kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Hatta bazen büyük firmalar, ürünlerinin tanıtımını yaparken, sosyal medyayı, daha doğrusu sosyal paylaşım sitelerini tercih ediyorlar. Eğer e-ticaret sitenizin sürekli göz önünde bulunmasını ve dikkat çekmesini, unutulmamasını istiyorsanız, sosyal medyayı da aktif olarak kullanmanızda fayda var. Her sosyal medya sitesinin yada sosyal paylaşım sitesinin birbirinden farklı özellikleri var. Bu mecraları kullanırken, bu özelliklere dikkat edin. Hepsine uygun olacak şekilde, fakat hepsi için de ayrı ayrı içerikler oluşturmalısınız. Faacebook, Twitter, Instagram, Linkedin gibi sosyal medya siteleri, etkileşim oranı en yüksek platformlardır. İlk olarak bunların hepsinde ayrı ayrı hesap oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra bu mecralarda kampanyalar, promosyonlar, hediye çekleri, indirim kuponları gibi paylaşımlar yaparak, müşterilerin dikkatini çekebilirsiniz.

5) Reklam ve Tanıtım Çalışmaları Yapın

Markanızın ve ürünlerinizin tanıtımını sadece sosyal medya üzerinden yapmak, tek başına yeterli olmayabilir. Çünkü; her ne kadar çağımız teknoloji çağı olsa da, sosyal medyayı kullanmayan, hatta akılı telefonu bile olmayan insanlar hala var. Bu nedenle farklı şekilde uygulamanız gereken reklam ve tanıtım hizmetlerini de göz önünde bulundurun. Örneğin; bilboard reklamları, açık alanlarda ki reklamlar gibi.

6) Mobil Uyumluluğa Dikkat Edin

Akıllı telefonların çıkmasıyla birlikte; bu telefonların kullanımı da her geçen gün artış gösteriyor. Bugün mobil cihaz, yani akıllı telefon kullanan milyonlarca insan var. Ve bu insanlar gün içinde birçok firmanın reklamlarına mutlaka denk geliyorlar. Kullandıkları akıllı cep telefonlarıyla online alışveriş sitelerine giren ve bu şekilde siparişlerini veren binlerce insan var. Bu nedenle e-ticaret sitenizin mobil cihazlarla da uyumlu olabilmesi çok önemli. Sitenizi kurarken; bu cihazlarla da uyumlu olmasına dikkat edin. Fakat sitenizin sadece bu cihazlarda açılabiliyor olması da yeterli değil tabii ki.                 Bu cihazlarda sitenizin kolay ve rahat bir şekilde kullanılabiliyor olması da müşterileriniz için önemli bir konu.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR