Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Sanal Kart ile Taksitli Alışveriş Güvenli Midir?

 Sanal Kart ile Taksitli Alışveriş Güvenli Midir?

Kredi kartları kullanıcılarını son derece pratik bir ödeme kolaylığı sunuyor. E-Ticaret ile alışverişe olan yoğun talepte bu kartların kullanımı yaygınlaştırıyor. Tabi kartlara şifre gelmesiyle daha güvenli bir hal aldı. Ancak kredi kartı veya bankamatik kartı ile online alış veriş yapmak hala bir çok insana güvenli gelmiyor. İnsanlar haklı olarak kart bilgilerini ikinci şahıslarla paylaşmak istemiyor. Kredi kartı ile online olarak ürün almak güvenli mi? Sorusu akıllardan çıkmıyor. Tabi EFT ve havale gibi yöntemlerde ödemek mümkün yalnız bu iki yöntemde de taksit yapılmıyor.

Sanal Kart ile Her Şey Sizin Kontrolünüzde

Sanal kart edinmek için hesabınız olan bir bankaya başvurmanız yeterli olacaktır. Genellikle bankalar kısa sürede müşterilerine sanal kart tanımlaması yapıyor. Size tanımlanan sanal kartın limiti 0(sıfır) ₺ olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle kart bilgileri bir başkasının eline geçse de kartınızla bir işlem yapamaz.

Sanal karta alış verişten hemen önce limit belirlenebilir. Bu limit tam alış veriş miktarı olarak da ayarlaya bilirsiniz. Sizin tercihinize göre alış verişten sonra limit yenilenmez. Bir daha tanımlanana kadar limit “0” olarak kalır. Ayrıca bu kart fiziki olarak basılmadığı için istenilse de Restaurant, cafe, mağaza vb. yerlerde kesinlikle kullanılamaz. Sadece sanal alışveriş sitelerinde kullanılabilir. Bu yönüyle de çalınma, gasp ve kaybolma durumları da ortadan kalkıyor.

 

 

Satın almaların haricinde online olarak yapılan aboneliklerde istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Bazı firmalar abonelik yapılırken kullanılan kredi kartı bilgilerini kendi arşivlerine ekliyor ve üyelik bitiş tarihiniz geldiğinde müşterinin onayını almadan bu kart bilgileri ile üyelik yenilemesi yapabiliyor. Eğer üyelik sanal kart ile yapıldıysa ve üyelik yenileme günü geldiğinde limit belirlemesi yapılmazsa karttan herhangi bir para çıkışı olmaz. Bu şekilde kart kullanımını kontrol altında tutulur ve sanal kart sahibinin bilgisi olmadan yapılan üyelik yenilenmesinin önüne geçilir.

İnternetten En Güvenli Taksit İle Alışveriş Yöntemi

Banka tarafından sanal kart tanımlandığında, kullanıcısına kredi kartında olduğu gibi kart numarası, son kullanım tarihi ve güvenlik numarası gibi bilgileri verir. Bu bilgilerle kredi kartı ile alış veriş yapılan bütün sitelere girip taksitli olarak alış veriş yapılabilir. İnternet bankacılığı, sanal kart sistemini daha kullanışlı bir hale getiriyor. İnternet bankacılığı kullanılarak kart limiti belirlenebiliyor, yeni kart açılabiliyor veya kart kullanıma kapatılabiliyor. Günümüzde online olarak taksitle bir ürün veya abonelik satın almak istiyorsak en güvenli yöntem sanal kart ile almak olduğu söylenebilir. Unutmadan belirtelim, TozSoft akıllı e-ticaret paketlerini kullanan sitelerden gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR