Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

e-Ticaret’te B2B ve B2C Uygulamaları ? Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

 e-Ticaret’te B2B ve B2C Uygulamaları ? Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

E-Ticaret uygulamalarında farklı terimler vardır. B2B ve B2C Pazarlama Yöntemleri ile bu kullanılan terimlerin başında gelir. Kısaca özetlemek gerekirse B2B Pazarlama firmadan firmaya; B2C Pazarlama ise firmadan müşteriye ifadelerinin kısaltılmış halidir.Her iki satış yönteminin de birbirinden farklı yönleri vardır.

B2B Pazarlama

İngilizce’de Business to Business kelimesinin kısaltmasıdır. B2B pazarlama firmadan firmaya olduğu için kurumlar arası alışveriş yöntemi gibi örnek verebilirsiniz. Firmadan firmaya ürün pazarlanır. Reklam ajansları, hosting firmaları, ürün üreticileri, mağaza ve pazarlama ile ilişkilerin güçlendirilmesidir.

Pazarlamada duygular işin içine katılmaz; zaman maddiyat ve kaynaklarda tasarruf planlanır; çoklu satış aşamaları bulunur; kurumsal ilişkiler kullanılır.

B2B Pazarlama satıcıların ve alıcıların aynı sitede buluşarak fiyat sunma, teklif alma ve teklif verme gibi işlemleri gerçekleştirebildiği e-ticaret portallarıdır. Dünya üzerinde bu sistemin en büyük örneği AliExpress sitesidir.

B2C Pazarlama

İngilizce’de Business to Customer kelimesinin kısaltmasıdır. Klasik e-ticaret sistemi olarak ta özetleyebiliriz. B2C pazarlama firmadan müşteriye olduğu için web sitelerinde ürünler müşteriye satılır. Ürünlerin fiyatları, özellikleri, miktarı, garanti koşulları net biçimde ifade edilerek kullanıcılara aktarılır. Ürün fiyatları satıcı tarafından belirlenir.

Pazarlamada duygular işin içine katılır; müşteri ve bayi temelli satış yapılır. İnternette satış yapan e-ticaret firmalarının büyük bir çoğunluğu ve TozSoft e-Ticaret Sistemini kullanan siteler B2C sitelerdir. Satış süreci kısadır, müşterinin hemen satın almaya yönlendirilir.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR