Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Yapmanız Gerekenler

 E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Yapmanız Gerekenler

En etkili iş kolları arasında E-Ticaret çok iyi getiriler sağlayan önemli girişim alanlarından biridir. Günümüzde insanların birçok ihtiyacını internet üzerinden karşılamak istemesi, bu alandaki gelişimleri ve yenilikleri de aynı oranda etkilemiştir. 

Ortaya çıkan bu talep doğrultusunda birbirinden çok farklı olan ve her niteliği kapsayan ürünler bazında çok iyi hizmetler verilmeye başlanmıştır. Bu bakımdan günümüzde geri dönüşü yüksek bir iş kolu arayan kişiler için E-Ticaret sitesi kurup bunu yönetmek, oldukça cazip seçeneklerden biri haline gelmiştir. 

Bu alanda pek çok yönden iyi bir başarı elde etmek mümkündür. Ancak bunun için mutlaka doğru adımları atarak doğru stratejiler üzerinden hareket etmek gerekir. Sağlam, güven veren, kullanımı ve ürün çeşitliliği iyi olan bir sitenin bu girişim faaliyetleri kapsamında başarıya ulaşması oldukça olası bir durumdur.

Kurulum Aşamasında Nelere İhtiyaç Vardır?

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de her bakımdan elektronik ticarete olan talep giderek büyük bir artış göstermektedir. Bu durum ise girişimciler için mutlaka bu alanda etkili bir şeyler yapmayı önemli hale getirmektedir. Peki, E-Ticaret sitesi kurulumu aşamasında ihtiyacımız olan şeyler nelerdir?

Bu yakından bakacak olursak;

* Şirket kuruluşu,

* Sitenize yönelik bir alan adının seçilmesi,

* Yeterince iyi bir altyapıya sahip olunması,

* Ödeme yöntemi ve kargo unsurlarının seçimi,

* Ticarete başlamak için gerekli bütçenin ayrılması,

Dijital alanda bir E-Ticaret sitesi kurmak ve bu alanda hizmet vermeye başlamak için, tıpkı gerçek hayatta olduğu duruma benzer birtakım işlemlerin yapılmasına ihtiyaç vardır. Bu konudaki her bir basamak, ticaret sitesinin en verimli potansiyele ulaşmasındaki önemli faktörleri oluşturmaktadır.

Şirket Kuruluşu

E-Ticaret sitesi kurarak hizmet verebilmek için öncelikle vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Ancak eğer daha önceden aktif olmuş bir firmanız varsa yeniden bir şirket kurmanıza gerek yoktur. Ayrıca eğer normal bir firmaya sahip değilseniz bile şahıs firması kurarak bu alanda istediğiniz gibi çalışmalara başlayabilirsiniz.

Alan Adımı Seçimi

Alan adları E-Ticaret sitesi kuruluşlarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sitenin başarılı bir şekilde ön plana çıkmasında kullanılacak alan adlarının çok etkin bir gücü vardır. Bu bakımdan mutlaka iyi ve işlevsel yönü yüksek bir alan adı seçimi yapılmalıdır. Genel olarak alan adlarının akılda kalan bir yapısının olması en iyisidir. Bunun için ise kısa olan adları seçmek gerekir.

İyi Bir Altyapı

E-Ticaret sitesi kuruluşlarında genel olarak önerilen, ilk aşamada hazır olarak tasarlanmış sitelerle başlamaktır. Çünkü hâlihazırda bu siteler de, her bakımdan oldukça iyi bir şekilde güçlendirilmiştir. Bu bakımdan faaliyetleriniz doğrultusunda hizmet sunmanızı sağlayacak birçok temel dinamiği bu olanaklardan faydalanarak da elde edebilirsiniz.

Ödeme Yöntemi ve Kargo

İnsanların sıklıkla alışveriş yaptıkları E-Ticaret sitesi ortamlarında ödeme yöntemi ve kargonun da bu hususta çok önemli bir yeri vardır. İnsanlara ödeme konusunda geniş ve kolay seçenekler sunmak, bu anlamda daima iyi bir etki yaratır. Kapıda ödeme, nakit ya da taksitli ödeme gibi seçeneklerle müşterilerinizi hizmet alımlarında çok daha memnun edebilirsiniz. Bunun yanı sıra iyi bir kargo şirketi seçerek de ürünlerinizi müşterilerinize en güvenli ve uygun şekilde ulaştırabilirsiniz. Bu da sizin için artı avantaj sağlayacak unsurlardan biri olacaktır.

Uygun Bütçe

Bir E-Ticaret sitesi kurmak için bunu karşılayacak yeteri kadar bir bütçe ayırmanız da gerekecektir. Bu bütçe içerisinde sitenizi ilgilendirecek birçok farklı maliyet ölçeği de yer alacaktır. Reklam yapmak ya da ürün temini oluşturmak için bu anlamda girişiminize uygun bir bütçeyi de hesap etmelisiniz.

E-Ticaret Yazılımı

İyi bir e-ticaret sitesine sahip olmanın en büyük gereksinimlerinden biri de profesyonel e-ticaret yazılıma sahip olmanızdır. Sahip olduğunuz sistem öncelikle ihtiyaçlarınıza yönelik olmalı, uygun kampanya modüllerini sağlamalı ve maksimum müşteri memnuniyeti ile hem satış hemde kullanıcı odaklı olmalıdır. Sahip olduğunuz e-ticaret sitesi güvenli altyapı ike tüm ödeme seçeneklerine sahip, gelişmiş kargo modülasyonlarına uygun, farklı modül entrgrasyonları ile sizlere hizmet verebilmelidir. 

TozSoft ile Yeni Nesil e-Ticaret

TozSoft Profesyonel ve Geliştirilebilir e-Ticaret yazılımı ile e-ticarette sahip olmanız gerekenden fazla tüm ihtiyaçları sizlere sunuyor. Geliştirilebilir yapısı, güvenli ödeme seçenekleri, farklı pazaryerleri ile entegrasyon, modül entegrasyon seçenekleri, kampanya yönetimi, kargo yönetimi, müşteri grup yönetimi gibi birçok hizmeti sizlere sunar. Günde 2 TL’den başlayan fiyatlarla sizleri e-ticarete geçiren paketlere ulaşmak çok kolay. Sizde ihtiyacınıza uygun e-ticaret paketlerini seçip taksitli ödeme seçenekleri ile yeni nesil e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için canlı yardımı kullanabilir, iletişim formundan bize ulaşabilir veya telefon numaralarımızdan 7/24 destek alabilirsiniz. 

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR