Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

E-İhracat Nedir ? e-İhracat Çözümleri Nelerdir ?

 E-İhracat Nedir ? e-İhracat Çözümleri Nelerdir ?

Elektronik ticaret her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Dolayısıyla e-ihracat çözümleri de daha önemli hale gelmiştir. Ülkemizdeki ihracat dikkate alındığında, e-ticaret alanında hatırı sayılır bir ticaret hacmini olduğu görülmektedir. Bu sayede geleneksel ticaret dönüştürülmektedir. İnternet üzerinden müşteri ile karşı karşıya gelmeden, dünyanın her ülkesine satış yapılması mümkün olmaktadır. Günümüzde firmaların internet üzerindeki online satış kanalları, ana caddedeki bir dükkânın yerini almıştır. Türkiye’de e-ihracat hem gelişmeye devam etmekte hem de e-ticarete yönelen firmaların sayısında belirgin bir artış olmaktadır.

Mikro ihracat olarak tanımlanan e-ihracat, satıcılara ve alıcılara çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır. Ayrıca iki tarafın haklarını koruyan düzenlemeler içermektedir. İnternet yaygınlaştıkça, online satış kanallarında yapılan ticarette hız kazanmaktadır. E-ihracat çözümleri firmalara çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır. Bu sayede ülkemize döviz girişi artmakta, KOBİ’lerin ticaretini geliştirme olanağı sunmakta ve uluslararası pazarda yer almalarının önü açılmaktadır.

Firmalar gümrük işlemleri ile uğraşmadan ürünlerini perakende olarak dünya ülkelerindeki bireysel müşterilerine satabilmektedir. Mikro ticaret koşullarına uyan ürünler, elektronik ticaret gümrük beyanı düzenlenerek kargo ile müşterilere gönderilebilmektedir. Yorucu prosedürlere gerek duyulmadan işlemler tamamlanmaktadır.

Mesafeler Ticaretinize Engel Olmasın

E-ticaret mesafeleri ortadan kaldıran bir ticaret şeklidir. İhracatı internet üzerinden yapmayı tercih eden firmalar açısından müşterileri uzakta olması, satışını yaptıkları ürünün küçük boyutlarda olması önemli değildir. Dünyanın her yerine ürün ve hizmet satabilirler. Türkiye’deki ihracat alanındaki zorluklar göz önüne alındığında, e-ihracat fırsatları küçümsenemez. Bu sayede KOBİ’ler ve yeni firmaların yeni ürünleri mesafelerin önemsiz olduğu yeni pazarlara satılabilecektir.

E-ticaret avantajlarından gereği gibi yararlanabilmek için firmalar yabancı dil, web sitesi, ödeme sistemleri ile yabancı ülkelerdeki tüketici hakları gibi konulara hâkim olmalıdır. Ayrıca e-ihracatın gelişiminde sorunları ortadan kaldırmak için çabalayan bir devlet olmalıdır. E-ihracatın devamının sağlanması, büyümesi üzerinde çalışmalar yapılmalı, özel sektör ve kamu birlikte hareket etmelidir.

E-İhracat Çözümleri

E-ihracat çözümleri kapsamında ürünlerin müşterilere hızla teslimini sağlayacak kolaylıklar bulunmaktadır. Yurtdışına kargo ile gönderilecek ürünlerin değeri en fazla 7.550 Euro, ağırlığı ise 150 kg olmalıdır. Ürünleriniz bu özellikleri taşıyorsa, yurtdışı gönderimleriniz mikro ihracat kapsamında değerlendirilir. Gümrük müşavirliğinden destek almadan, gönderilerinizi kargo ile elektronik ticaret gümrük beyanı ile gönderebilirsiniz. E-ihracat işlemlerinizi ülkemizde yetki belgesi verilmiş olan e-ihracat kargo firmaları aracılığıyla yapabilirsiniz.

Firmalara sunulan e-ihracat yazılımları da önemli kabul edilen e-ihracat çözümleri arasında yer almaktadır. Bu yazılımlar ürünlerin çevrimiçi ortamda dünyadaki her ülkeye satılmasını kolaylaştıran, işlemlerin daha kolay yapılmasını sağlayan niteliklere sahiptir. E-ihracat yapabilmek için e-ihracat yazılım paketleri mutlaka kullanılmalıdır. Paketlerdeki çoklu dil kullanımı, site ziyaretçilerinin hangi lokasyondan olduğunu, çoklu para birimi özelliği, site içeriğinin otomatik düzenlenmesi gibi kolaylıklar sayesinde e-ihracat yapmak oldukça kolaylaşmıştır. E-ihracat yapmak isteyen firmaların e-ihracat paketi kullanarak, uluslararası pazarda ticaret yapması bir hayli kolay olur.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR