Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Dikey E-Ticaret Nedir?

 Dikey E-Ticaret Nedir?

Dikey e-ticaret, çok fazla geniş bir yelpazeye sahip değildir. Belirli bir kitle doğrultusunda, talep eden tüm tüketicilere hizmet göstermektedir. Hatta aynı zamanda belli bir hedef kitleye, e-ticaret sitelerini gösteren bir alandır. E-ticaret hizmetleri olarak bir örnek verecek olursak, örneğin sadece oyuncak veya nikah şekeri satan bir e- ticaret sitesi, tamamen dikeye-ticaret olarak nitelendirilmektedir.

Genel anlamda e- ticaret, işi başlatma amaçlı olarak daha az yatırım yapılmasıdır. Ancak bu durum olumlu olduğu kadar olumsuzda olabilir. Çünkü yük bir sermaye olamamasıyla birlikte başarı motivasyonu da düşebilir. Eğer bir alanda ilerlemek istiyorsanız, kesinlikle birkaç e- ticaret sitesinden ürün tedariki yapmanız gerekmektedir.

Yani yazılımları almak ve geliştirmek sizlerin yararına olacaktır. Dolaysıyla başka bir e- ticaret sitelerine bayilik gibi bir olacak sağlama şansınız da oluşacaktır. Eğer Dikey e- ticaret yapmayı planlıyorsanız seçeceğiniz sektörün Pazar analizini en kısa sürede başarılı bir şekilde yapabilirsiniz. Çünkü özellikle bu konular için öncesinde Pazar analizi yapmak oldukça kar getiren bir işlemdir.

Eğer sektöre dikey e- ticaret olarak erkenden bir giriş yaptıysanız, maalesef ki kendinizi rakipsiz sanabilirsiniz. Ancak ileriye dönük bir götürünüz olmasıyla birlikte hızlı bir şekilde rakipler kazanacağınızı söyleyebiliriz. Bu nokta da diğer sektörler gibi müşteri memnuniyeti oldukça önem arz etmektedir.

Dikey E- Ticaret ve Bilinmesi Gerekenler

Dikey e- ticaret siteleri genel anlamda geniş bir ürün yelpazesine sahip olamadığını belirtmiştik. Dolayısıyla belirli bir kategori üzerinde yer alan ürünün ve hizmetin satışlarını gerçekleştirmektedir. Hatta e- ticaret sistemi aynı zamanda nis e- ticaret olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu işlemin hem avantajı hem de dezavantajları bulunmaktadır. Şöyle ki ticaret yapan kişiler hangi ürünün uygun olduğunu anlamak istiyorlarsa, kesinlikle bunu için belli karşılaştırmalar yapmalıdır.

Dikey E-Ticaretin Avantajları Nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi e- ticaretin birçok avantajı bulunmaktadır.

Bunlar;

  • Maliyet,
  • Kolaylık ve Pratiklik,
  • Müşteri İlişikleri,
  • Arama Motoru Optimizasyonu,

Gibi avantajları bulunmaktadır. Şimdi bunları daha detaylı inceleyelim.

Maliyet

E- ticaret siteleri bazı zamanlar tamamen tedarik üzerine çalışmaktadır. Yani şöyle bahsedersek, tüketici ve üretici arasında tamamen köprü göre sunmaktadır. Gerçekleşen tüm satışların komisyonunu alılar. Böylece e –ticaret sitesi en önerilen bir model olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kolaylık

E- ticaret sitelerinde dilediğiniz üzerini Pazar üzerinden rahatlıkla alabilirsiniz. Böylece belli bir ürün grubunun olmasıyla birlikte sınırlı stoklar bulunmaktadır. Bu durumda takip konusunda özellikle hız kazandırmaktadır.

Müşteri İlişkileri

Ticaret alanında olduğu gibi aslına her alanda da müşteri memnuniyeti büyük önem arz etmektedir. Çünkü tüketici tüm kişiler her an bilgi almak istemektedirler. Ayrıca kategoriler arasında da bu şekilde daha kolay bilgi sahibi olabilirler.

Arama Motoru Optimizasyonu

E- ticaret olarak bu şekilde ticaret yapmanın yanında arama motorunda üst sıralarda yer almak oldukça önemlidir. Çünkü belirli bir kategori üzerinden satış yaptığınız için üst sıralara tırmanmak sizin için tam bir avantaj olacaktır.

Dikey E-Ticaretin Dezavantajları Nelerdir?

Dikey e- ticaret alanında avantajlar kadar dezavantajlar da bulunmaktadır.

Bunlar;

Satış Trafiği,

Trendlerin Değişimi,

Hedef Kitleye Ulaşmak,

Maliyet, gibi daha birkaç sayılabilecek maddeler daha bulunmaktadır.

Önemli olan bura da tüm bu dezavantajlar içinde avantaj yaratmaktır. Böylece doğru kitleye, doğru zamanda ulaşarak tüm satış işlemlerinizi başarıyla sonlandırabilirsiniz. Eğer sizlerin de e- ticaret alanında bir fikriniz varsa, kesinlikle çok geçmeden Pazar analizine başlamalısınız.

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR