Tozsoft Blog

TozSoft Blog yazılarımız ile sizlere sektör ile ilgili güncel konulardan haberler, siteniz için yararlı olabilecek araçların kullanımı, ipuçları,karşılaşabileceğiniz hatalar ile ilgili çözümler, yazılımcılara yönelik alternatif optimizasyon yömtemleri gibi bir çok konuda bilgi alabilir, ileriye yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz.

Detaylarıyla E-Ticaret #01 : SEO

 Detaylarıyla E-Ticaret #01 : SEO

SEO diğer bir deyimle Arama Motoru Optimizasyonu, tüm web sitelerinde olduğu gibi e-ticaret sitelerinin de en büyük destek kaynaklarındandır. Çünkü doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz arama motoru optimizasyonu, sitenizde reklam, organik ziyaret, reklam harcamalarında tasarruf gibi bir çok artı kazandıracaktır. Peki e-ticaret sitelerinde SEO çalışmaları nasıl gerçekleşmelidir? E-Ticaret arama motoru optimizasyonu nasıl yapılır?

SEO Uyumlu e-Ticaret Yazılımı Kullanın

Arama motorlarının sitenizde baktığı ilk detay sitenizin kod yapısıdır. Google, Yandex, Bing, Yahoo gibi dünyanın önde gelen arama motorları istediği kod yapılarını yayınlarlar. Site geliştiricileri de  kodlamalarını bu kurallara uyarak geliştirirler.

e-Ticaret yazılımınız H (Heading Tags) etiket yönetimi, ürün meta bilgisi ekleme-düzenleme, kategori meta bilgisi ekleme-düzenleme, haber/içerik sayfalarında meta bilgisi ekleme-düzenleme ile ilgili bölümlerinizi yönetmenize imkan sağlamalıdır. Eğer e-ticaret siteniz çoklu dil özelliğine sahipse tüm ayarları dillere özel olarak SEO ayarlarınızı gerçekleştirebilmenize imkan sağlamalıdır.

Ürün ve Kategori

Sitenizde yer alan ürün başlıklarınızı ve ürün detay içeriklerinizi SEO uyumlu olarak düzenlemelisiniz. Ürün başlıklarınızda ürün adı ve markasını belirtmelisiniz. Ürün detaylarınızda da içeriklerinizi özgün oluşturmaya özen göstermelisiniz. Ürün detay içeriklerinizde kullanıcılarınızın ürün ile ilgili arayabileceği terimleri kullanmalısınız.

Kategorilerinizin başlıklarını ve meta içeriklerini de arama trendlerine göre düzenlemeli ve SEO kurallarına uygun olarak oluşturmalısınız. Ürün kategorilerinizin içeriklerine kategori ile ilgili daha zengin içerikler ekleyerek arama trendlerinde yer almasını sağlayabilirsiniz.

Rich Snippet Kullanın

Rich Snippet, Google arama motorunda içeriğinizin zengin görünmesini sağlayan ve kullanıcıların dikkatini çeken yapılandırılmış verilerdir. Ürün yorumlarınızı, ürün puanlamalarınızı, ürün resimlerinizi, video işaretlemelerini, etkinlik işaretlemelerini, restoran işaretlemeleri gibi birçok veriyi arama sonuçlarına eklemenize olanak sağlar. Arama sonuçlarınıza rich snippet ekleyerek kullanıcılarınıza daha alakalı sonuçlar sunabilirsiniz.

Resimlerinizi Optimize Edin

e-Ticaret sitelerinde yer alan kategori resimleri, kampanya banner resimleri, ürün resimleri, haber resimleri, sayfa içerik resimlerini SEO uyumlu olarak gerçekleştirin. Ürün resimlerinizin adını urun-adi.jpg tarzında düzenleyin. Resim boyutlarınızı kalitesi bozulmayacak şekilde sıkıştırın.

Diğer e-Ticaret SEO Uygulamaları

Sitenizin 404 sayfasını SEO uyumlu olarak düzenlemelisiniz.

Site haritasını (sitemap) e-ticaret sitelerine uygun olarak düzenlemelisiniz.

E-ticaret sitenizin mobil uyumlu olmalıdır. Site hızını en doğru şekilde optimize edilmelidir.

Sitenizi sosyal medya paylaşımları ile destekleyerek seo çalışmalarınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Canonical özelliği ile benzer ürün ve kategori indekslemesini önleyerek sitenizin SEO açısından değer kaybetmemesini sağlayın.

TozSoft e-Ticaret Paketleri ile sizde sitenizin arama motorlarında ile sırada yer almasını sağlayabilirsiniz. SEO uyumlu alt yapısı ile sizde e-ticarete hızlı başlayın.

TozSoft e-Ticaret

🎁 E-Ticaret Paketlerimizi
15 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

ÜCRETSİZ DENEYİN

TozSoft

Web Hizmetleri, e-Ticaret Yazılımı, e-Ticaret Danışmanlığı ve e-Ticaret Modül Entegrasyonları İçin Profesyonel Destek

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

İletişim

  • Tozsoft Yazılım Elektronik Tasarım Danışmanlık Matbaa İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti.

  • Ziya Gökalp Mah. Süleyman Demirel Blv. Mall Of Ofis Blok Kat:26 D:174 Başakşehir / İstanbul
  • 0(212) 801 81 00
  • info@toz.com.tr

Sosyal Medyada TozSoft

Sosyal medyada takip edebileceğiniz hesap adreslerimiz.

2020 - TozSoft ® ● TUM HAKLARI SAKLIDIR